Грчки АЕК се оградио од навијача и предузео мере због траспарента “Косово је Албанија”

0

Грчки АЕК се оградио од навијача и предузео мере због траспарента “Косово је Албанија”.

Навијачи атинског АЕК-а нашли су се у центру пажње након што су током меча другог кола Лиге Европе против Ајакса у четвртак на трибинама раширили транспарент на коме је писало “Косово је Албанија”, преноси Спорт клуб.

Прочитајте још:  Америчка војна база могла би се појавити на црноморској обали Румуније
Дан касније се по овом питању огласио и сам клуб.

АЕК се оградио од поруке својих навијача и, како је наведено, њихових политичких ставова. А у складу са строгом политиком кажњавања навијача за било какве испаде, уследила је и претња.

„АЕК изражава гађење и недвосмислено осуђује истицање овог транспарента, чак и на неколико секунди. У питању је екстрамно националистички садржај коме није место на нашем стадиону. Тај транспарент нема апсолутно никакву везу са нашим историјским пореклом, нити је повезан на било који начин са нашим клубом, нити га подржавамо“, наведено је у саопштењу АЕК.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„АЕК нема шта да доказује, јер је то учинио на делу на начин на који се не може оспорити и иницијативама које ниједна друга група није предузела против рата. Поводом овог конкретног инцидента, ми у АЕК нећемо стајати мирно. Већ смо покренули акције против изгредника. Не желимо да једна слика буде огледало свих наших навијача који такође не одобравају оно што се појавило на трибинама. Зато ће изгредници заувек бити протерени са стадиона“, закључују из АЕК.

Косово онлајн

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *