Вучић са европским лидерима: Захвалио сам Макрону на спремности да чује ставове Београда

1
вучић

Александар ВУчић (Фото: Фото: Глобал Лоок Пресс/Томас Ткачик)

Вучић са европским лидерима: Захвалио сам Макрону на спремности да чује ставове Београда.

Председник Србије је, по доласку на самит Европске политичке заједнице у Гранади, рекао да данас очекује тежак и напоран дан, али да се нада “неком напретку”.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас са председником Републике Француске Емануелом Макроном у Гранади.

“На крају дугог дана, отворен и садржајан разговор са председником Француске Емануелом Макроном о свим важним питањима. Захвалио сам председнику Макрону на спремности да чује ставове Београда, као и на личном ангажману у региону Западног Балкана”, написао је председник Вучић на Инстаграму.

Прочитајте још:  Крај Вучићевог мита о борби против корупције
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, по доласку на самит Европске политичке заједнице у Гранади, да данас очекује тежак и напоран дан, али да се нада “неком напретку”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно, председник Србије састао се у Гранади са премијером Велике Британије Ришијем Сунаком.

“Одличан разговор са премијером Сунаком. Разговарали смо о ситуацији на Косову и Метохији, региону Западног Балкана и актуелним геополитичким приликама”, написао је Вучић на Инстаграму.

Вучић је разговарао и са премијером Владе Краљевине Шпаније Педром Санчезом, са којим је, како је навео, имао срдачан сусрет.

“Срдачан сусрет са премијером Педром Санчезом. Поновио сам захвалност Шпанији на разумевању позиција Србије по питању Косова и Метохије и доследној подршци нашем територијалном интегритету”, истакао је председник Србије.

Председник Србије у Гранади је разговарао и са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном и председником Владе Републике Северне Македоније Димитром Ковачевским.

“Кратак сусрет са пријатељима Виктором Орбаном и Димитром Ковачевским пред почетак Самита ЕУ2023ЕС, на којем ће се разговарати о бројним важним темама за данашњу Европу, а надамо се и Западни Балкан”, написао је Вучић на Инстаграму.

Прочитајте још:  Вучић - "Они се боре за своје џепове, а ја за свој народ"
Вучић се сусрео и са председником Владе Краљевине Холандије Марком Рутеом, са којим је разговарао о ситуацији на Косову и Метохији, наставку дијалога Београда и Приштине, као и о даљим корацима на европском путу Србије.

Нешто раније Вучић се срео и са председником Украјине Владимиром Зеленским за кога је рекао да је с њим имао “кратак и искрен разговор”

Васељенска/РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић са европским лидерима: Захвалио сам Макрону на спремности да чује ставове Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *