Линта: Правосуђе БиХ етнички мотивисано и у функцији бошњачке политике

0
линта

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта: Правосуђе БиХ етнички мотивисано и у функцији бошњачке политике.

Прочитајте још:  Хаос у Ирану због цена гаса: Протестанти извршили напад на Централну банку, интернет угашен (Видео)
Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је да за масовне злочине над Србима у 13 западнокрајишких општина нико није одговорао, што јасно потврђује да је правосуђе БиХ етнички мотивисано и у функцији бошњачке политике у Сарајеву, чији је један од темеља лажни мит о српској агресији.

Линта је напоменуо да се навршава 28 година од великог страдања и прогона Срба са подручја 13 западнокрајишких општина од муслиманских и хрватских снага.

Прочитајте још:  Крвава литургија у Драксенићу: Годишњица покоља у српском селу испод Козаре
Од краја јула 1995. године до 10. октобра 1995. године из 13 западнокрајишких општина протерано је више од 150.000 Срба, а убијено је више од 2.000 српских цивила и војника, наводи се у саопштењу Савеза Срба из региона.

Прочитајте још:  Потресно сведочанство из 1995 - Горели су и небо и земља!
Хрватске и муслиманске снаге заузеле су током лета и јесени 1995. године 13 запаснокрајишких општина и за собом су оставиле невиђену пустош и масовне гробнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Савез напомиње да је на подручју западне Крајине регистровано 13 логора и 21 масовна гробница од које су највеће у Мркоњић Граду у којој су пронађена тијела 181 убијеног српског борца и цивила, а у мјесту Камен код Гламоча је пронађено 108 тијела српских бораца и цивила.

Прочитајте још:  На суђењу Атифу Дудаковићу сведоци говорили о страдањима чланова својих породица
Велики злочин над Србима у западнокрајишким општинама је по својим посљедицама једнако трагичан као и велик злочин који је почињен над Србима у злочиначкој акцији “Олуја”, сматрају у Савезу Срба из региона.

Линта је затражио од Владе Србије да активно помогне преосталим Србима у западној Крајини јер се налазе у тешкој ситуацији.

Он је појаснио да то значи да треба предузети конкретне мере и активности у вези са обновом путне инфраструктуре и кућа, решавање питања струје и воде, побољшање здравствене заштите, обезбеђивање школовања српске деце на српском језику и пројекте у области пољопривреде, сточарства, занатства и отварање малих погона.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *