БЛИЖИ СЕ РУСКА ОЛУЈА: ШТА СЕ ДЕШАВА НА ФРОНТОВИМА СЕВЕРНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА

1
руска војска

ФОТО: МОД РУСИЈА/ВИА/ГЛОБАЛЛООКПРЕСС

БЛИЖИ СЕ РУСКА ОЛУЈА: ШТА СЕ ДЕШАВА НА ФРОНТОВИМА СЕВЕРНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА

Данас је почело трагичном вести из Белгородске области. Овде је непријатељски дрон оборен од стране ПВО пао право на стамбене зграде. Услед тога су погинуле три особе – мушкарац, жена и мало дете, преноси портал Цариград.

„Услед пада беспилотне летелице, на периферији Белгорода, у експлозији су заправо уништене две стамбене зграде и оштећено неколико стамбених објеката и аутомобила, али што је најважније, три особе су погинуле, једна од страдалих је мало дете,  рекао је гувернер Белгорода Вјачеслав онлајн Гладков: “Још две особе су у критичном стању на интензивној нези. Сада им је пружена сва неопходна помоћ. Лекари чине све да им спасу живот.”

Политичар је додао да је повређени у коми и да има опекотине дисајних путева, горњих и доњих екстремитета. Жена има прелом доњег екстремитета и потрес мозга.

Истовремено, руски ловци су почели да реализују другу стратешку ваздушну кампању у зони Северног војног округа. Према речима пуковника аустријских оружаних снага Маркуса Рајзнера, сви знаци указују да се украјинским оружаним снагама „приближава олуја“ .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У овом тренутку већ видимо значајан број дронова типа Гераниум – нешто више од 500 јединица. А то је број који није примећен претходних месеци”, приметио је официр.

Руске оружане снаге су успеле да погоде непријатељске циљеве у Харкову, Херсонској области, Измаилу, Одеској области, Очакову, Николајевској области, и Уману у Черкаској области. На пример, познато је да су у близини Одесе, у региону Измаил, оштећени лучки објекти. А у Измаилу су, према неким извештајима, били под ватром утоварни терминал и територија фабрике конзерви. Непријатељ их је користио у војне сврхе, напомињу аутори телеграмског канала Рибар .

Прочитајте још:  "Америчко оружје убија турске снаге и цивиле у Сирији"

Борбе се воде и у непосредној зони фронта специјалне војне операције. Дакле, наши војници уништавају непријатељске тенкове, одбијајући напредовање украјинских оружаних снага код Работина. „На Запорошком фронту се настављају жестоке борбе, непријатељ покушава да се пробије између Работина и Копанија. 291. пук одбија нападе, уништавајући непријатељску технику и пешадију“, пише канал „Операција З: Војни дописници руског пролећа “ .

Војни стручњаци додају да је руска војска успела да заузме најважнију непријатељску тврђаву – депонију у коксарници Авдејевски. “Током целог дана, северно од Авдејевке, водила се битка за важну доминантну висину – депонију Авдејевку. Руске трупе су уз подршку оклопне технике, авијације и артиљерије напале из два правца”, преноси друштвена мрежа. И у исто време примећују да су руски момци успели да нокаутирају непријатеља, делимично их уништивши, а делимично натерајући их да беже према Авдејевки.

 

Оружане снаге Русије постигле су опипљиве успехе и код Доњецка. Познато је да је руска војска  продрла у одбрану украјинских трупа до дубине од 300 до 600 метара. Непријатељски напад на Клешчејевку је такође одбијен.

Према телеграм каналу „Два мајора“ , Оружане снаге Украјине настављају да се припремају за офанзивне акције преко Дњепра. Непријатеља привлаче понтонски прелази на североистоку Херсонске области. „Непријатељску групу која је додељена за офанзиву чини око 12 хиљада људи, што је знатно мање од броја припадника Оружаних снага Русије на нашој обали Дњепра. Међутим, опасност од Оружаних снага Украјине да изведу велике- Прелазак Дњепра остаје висок, упркос истовременом вођењу радио игре у циљу дезинформисања руске команде“, пишу стручњаци.

У међувремену, САД су већ објавиле да им понестају ресурси за војну помоћ Украјини. Кажу да су спремни да помогну колико год могу, али „граница могућности“ је пред вратима.

Прочитајте још:  Укронацисти минирају тела својих погинулих сабораца

Да се ​​некако подсети, украјински председник Владимир Зеленски ће се појавити у Израелу . Дакле, политичар наводно жели да покаже своју „солидарност“ са земљом у контексту ескалације сукоба. У ствари, примећује политиколог Руслан Осташко, политичар се нада да ће искористити трагедију на Блиском истоку да „моли за више донација од западних партнера“. „Одлучио сам да поступим лично…“, рекао је стручњак.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “БЛИЖИ СЕ РУСКА ОЛУЈА: ШТА СЕ ДЕШАВА НА ФРОНТОВИМА СЕВЕРНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА

  1. “руска олуја лееепа, лепалепа.
    а хрватска олуја, она, она није добра. од ње страђују људи. укаријнци? па они су укри, нису људи. а деца? па укри немају децу, они имају младунчад. укричиће”.

    – у памет се, злуради соју.
    пази на српску душу – своју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *