Трамп: Нетанијаху је изневерио Америку

1
трамп

Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/ SHAWN THEW)

Бивши амерички председник Доналд Трамп критиковао је премијера Израела, рекавши да Бењамин Нетанијаху није био спреман за напад палестинске милитантне групе Хамас.

„Он није био спреман. Израел није био спреман. А под Трампом не би ни морали да буду спремни”, рекао је Трамп за Фокс њуз, преноси Ројтерс.

Обраћајући се присталицама на скупу на Флориди, бивши председник САД је казао да су „током прошле недеље неке ствари пошле наопако”.

„Морају то да исправе, јер се боре са потенцијално великом силом. Потенцијално се боре против Ирана. Не могу да се играју, морају да ојачају”, поручио је Трамп.

Додао је да су припадници Хамаса „опаки”, те да свет никада није видео овакве призоре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Када у Израелу имате људе који говоре погрешне ствари, ови људи све то прате, јер су зли и паметни”, рекао је Трамп.

Подсетио је да су САД 2020. године убиле команданта елитне иранске јединице Кудс, генерала Касема Сулејманија, а према његовим речима, Нетанијаху је тада одбио да пружи помоћ Американцима.

„Никада нећу заборавити да нас је Биби Нетанијаху изневерио. То је била страшна ствар. Били смо веома разочарани, али смо на крају то сами урадили са апсолутном прецизношћу. Касније је Биби покушао да себи припише заслуге за то”, навео је Трамп.

На његове коментаре реаговао је гувернер Флориде и противкандидат за председничке изборе Рон Десантис.

„Апсурдно је да било ко, а још мање неко ко се кандидује за председника, сада напада нашег пријатеља и савезника”, написао је Десантис на друштвеним мрежама, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Украјина преко Даркнета продаје децу Западу за органе

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Трамп: Нетанијаху је изневерио Америку

  1. Svi americki saveznici su na pogresnoj strani kao i Amerika koju podrzavaju. U ovom slucaju Tramo je u jedmoj stvari u pravu, scene ubijanja Palestinaca su ocajne. Izgubice podrsku one manjine koja ih podrzava. Neshvatljivo je da vernici pribegavaju takvom nasilju i to nije prvi put kada su muslimani u pitanju. Naravno da druga strana nije imuna od takvih stvari ali ove scene, koje gledamo, su momemtalno zaista strasne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *