Политнавигатор: Вучић под притиском западне опозиције расписао изборе

0
Вучић

Вучић

Политнавигатор: Вучић под притиском западне опозиције расписао изборе.

Попуштајући захтевима прозападних партија и покрета, „мултивекторски” председник Србије Александар Вучић расписао је ванредне парламентарне и локалне изборе за 17. децембар.

Упркос томе, данас је прозападна опозиција поново блокирала улице Београда.

Прочитајте још:  Самарска област разматра сарадњу са Србијом
Како јавља дописник ПолитНавигатора, председник Србије Александар Вучић, под притиском прозападне опозиције, одлучио је да одржи ванредне парламентарне и локалне изборе 17. децембра ове године. Председник Србије је обећао да ће одговарајући указ потписати пре 2. новембра.

Ово је други пут да Вучић под притиском прозападних снага и америчких и европских „партнера” излази на ванредне изборе. Први пут се то догодило 2022. године, када је председник Србије, под притиском антивладиних протеста изазваних антиковид рестрикцијама, расписивањем општих избора извојевао победу своје странке на изборима у јуну 2020. У чему су, међутим, победили и сам Вучић и његова Српска напредна странка, који је касније касније дипломатски поднео оставку на функцију председника странке у мају ове године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Није Видовдан дан у години већ је вечност у дану…
Александар Вучић је овога пута попустио пред захтевима масовних акција прозападних партија и покрета „Србија против насиља“, које су отпочеле у мају ове године након стрељања усамљених психопата у српским школама. Али, ако су демонстранти у почетку апстрактно захтевали да власти појачају безбедност, касније је дошло до захтева да се промени власт и одрже ванредни избори, што је Вучић и урадио.

Упркос томе што је председник Србије следио уличне акционаре, они су се данас поново окупили у Београду код зграде Народне скупштине, паралисавши саобраћај у центру града. И кренули су до зграде Тужилаштва.

Алексеј Топаров/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *