Амерички расиста избо је палестинско дете у Чикагу

1
амерички расиста

амерички расиста

Амерички расиста избо је палестинско дете у Чикагу.

Велике удаљености и стотине миља које раздвајају окупиране палестинске територије од Сједињених Америчких Држава нису могле да спасу дете палестинског порекла по имену Вадија Фајуми: на америчком тлу суочио се са најружнијим облицима расизма и злочина, као да је био на тлу окупиране Палестине и покушао да побегне, попут становника појаса Газе, од лудила и расизма израелске окупације.

У Чикагу, шестогодишњи Вадија био је подвргнут стравичном злочину из мржње када га је његов комшија Американац Џозеф Чуба напао у његовој кући и покушао да га задави пре него што га је убо ножем 26 пута, а његову мајку 12 пута, преносе амерички медији. Оружје убиства био је велики војнички нож.

Еј-Би-Си њуз је цитирао Савет за америчке исламске односе који је рекао: „Убиство Фајуминог детета је ‘наша најгора ноћна мора’ и део је алармантног пораста злочина из мржње. Савет је позвао америчке медије да „преиспитају шта је то“ подгревањем атмосфере мржње и удаљавањем од човечанства.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амерички расиста избо је палестинско дете у Чикагу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *