ФСК:Бивши амерички амбасадор на “Косову” незадовољан је Србијом, Русијом и Кином

0
амбасадор на косову

амбасадор на косову

ФСК:Бивши амерички амбасадор на “Косову” незадовољан је Србијом, Русијом и Кином.

Прочитајте још:  Отказан концерт српског православног рок бенда из Никшића - ВИЗАНТ
Бивши амбасадор САД на Косову Филип Коснет рекао је да напори Запада да спречи зближавање Србије са Русијом и Кином не дају резултате, а ослањање на сарадњу са Београдом, због већег геополитичког значаја српске државе на Балкану од Косова, окренуто погрешио.

„Мислим да је Србија дубоко увучена у наручје Русије и Кине. И колико год се међународни играчи трудили да намаме Београд ка Западу, то није било успешно“, рекао је бивши амбасадор.

Косснет позива Запад да активније ради са Косоварима и запамти да косовска државност постоји. Према његовом мишљењу, јединство НАТО-а по питању Косова отежава непризнавање независности региона од стране Румуније, Грчке, Словачке и Шпаније. Западна дипломатија треба да ради у овом правцу, сигуран је Американац.

Сједињене Државе виде Косово као одскочну даску за америчко војно присуство на Балкану. Овде се налази америчка војна база Бондстил, највећа у региону. Да би овде стекао базу, Вашингтон је подржао косовске исламисте у њиховом рату против Србије и гурао идеју да се Косово одвоји од Србије. Међу локалним особљем базе има само етничких Албанаца, Срби овде нису ангажовани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *