Мук о ситуацији на северу КиМ: Аљбин Курти одбио да одговара на питања српских медија

0
курти, сану

Аљбин Курти www.globallookpress.com © Andreas Gora

Мук о ситуацији на северу КиМ: Аљбин Курти одбио да одговара на питања српских медија.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти након самита Берлинског процеса у Тирани одговарао је на питања медија, али није желео да одговара на питања српских медија о ситуацији на северу Косова и Метохије и о томе да ли ће бити расписани избори.
Прочитајте још:  СВЕТИ НИКОЛАЈ ЖИЧКИ: АЗБУКА ИСТИНЕ
На питање Танјуга да ли се обистинила његова изјава „да ће Срби да плате и пате“ Курти није одговорио, већ је наставио да разговара са албанским медијима.
На питања других медија из Србије о ситуацији на северу покрајине и о поновним изборима у четири српске општине на северу, Курти такође није желео да одговори.
Курти је избегао питања не само српских медија, већ и других, одговарајући само на питања албанских медија на албанском језику.
Прочитајте још:  Нaционална Офанзива - Срби у шиптарском логору (ВИДЕО)
Аљбин Курти је на Самиту Берлинског процеса представљао Приштину.
Како је раније изјавила премијер Србије Ана Брнабић, пред Куртијем је јасно изнет став да што пре треба да се формира ЗСО, као и да обе стране морају да се врате за преговарачки сто и дијалогу и да је неопходна деескалација сукоба.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=pyhCF3XYQQ0

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *