ЦРНЕ ЗАСТАВЕ АРАПСКЕ ВОЈСКЕ: 20 МИЛИОНА МУСЛИМАНА ПОЧИЊЕ РАТ У ЕВРОПИ

1

ЦРНЕ ЗАСТАВЕ АРАПСКЕ ВОЈСКЕ: 20 МИЛИОНА МУСЛИМАНА ПОЧИЊЕ РАТ У ЕВРОПИ

Мигранти који су преплавили територију Европске уније масовно протестују упркос забрана влада тих земаља. А онда је Египат, као одговор на притисак Запада, запретио слањем палестинских избеглица у земље ЕУ. Али ово је све само почетак закључује велика анализа стања на шорталу Цариград ТВ.

После ваздушних удара на стамбена подручја појаса Газе, Израел је најавио потпуну блокаду територије: обустављено је снабдевање водом, храном, струјом, лековима и горивом. Број цивилних жртава премашио је две хиљаде људи, међу којима су многе жене и деца.

Европа кључа: људи масовно излазе на скупове подршке Палестинцима, упркос забранама локалних власти, као што је то био случај, на пример, у Бечу и Берлину. Испред једне од немачких гимназија окупило се 50 палестинских присталица са паролама. Да би их растерали, распоређено је 150 полицајаца – три пута више од самих демонстраната.

У француском Лиону поновљена је прича о забрани пропалестинских скупова. Полиција је растјерала масу сузавцем. А у Лондону су власти поставиле локалне фудбалске навијаче против арапских демонстраната, пошто нису могли сами да се изборе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У различитим деловима Немачке непознати људи руше и пале израелске заставе. Ово није једнократни догађај. То се свакодневно дешава у Берлину, Ахену, Ерфурту, Пирни, Штралзунду, Шверину, Витену, Крефелду и другим градовима.

Рат у Европи је неизбежан

Овај тренд не опада, већ расте. Дакле, у Француској се мигранти стално свађају око било ког разлога, али сада имају више него довољно разлога за немире. Осим тога, Емануел Макрон је у својој предизборној кампањи обећао да ће промовисати независност Палестине. И није одржао реч. Чини се да грађански рат на територији Европске уније постаје неизбежан.

Прочитајте још:  Нацисти у Тернопољској области са радошћу чекају ракете (видео)

Бриселске европске бирократе суочавају се са невиђеним потешкоћама. ЕУ је дом огромног броја имиграната из арапских земаља, који су почели посебно активно да насељавају овај континент од 2015. године.

Политички и економски аналитичар Владимир Соловејчик је у разговору са дописником Царграда приметио да мигранти и избеглице неће остати равнодушни на ескалацију у Појасу Газе. То значи:

-не само учешће на митинзима, већ и на изборима за оне који су добили држављанство ЕУ;

-активна кампања у медијима и друштвеним мрежама;

-сукоби између имиграната из арапских земаља и Јевреја који живе у Европи;

-напади на синагоге и друштвене центре.

Истовремено, снаге безбедности у ЕУ већ нису баш добре ни у суочавању са злочинима које су починиле избеглице из Украјине. А ту је и други фронт.

Сигурно ће „нови Европљани“ из редова миграната или избеглица желети да се боре на Блиском истоку. Сасвим су могући и терористички напади на циљеве у оним земљама чије су владе на страни Израела,- каже Владимир Соловејчик.

Покушајте да не подржавате неке, други ће се наљутити

У наставку. Врло су вероватне санкције Европи од стране арапских земаља, укључујући забрану испоруке гаса и нафте. Европљани који стоје на прагу зиме очигледно неће бити срећни због овога.

Али ако одређене земље ЕУ одбију да подрже Израел, могу да рачунају на озбиљне проблеме финансијских структура повезаних са ционистима или са Тел Авивом. Неће бити кредита, инвестиција и осталих шаргарепа. То је оно до чега нас је мултикултурализам довео.

Проток избеглица је све већи

Политиколог, професор Катедре за европске студије Факултета за међународне односе Санкт Петербургског државног универзитета Наталија Еремина је у разговору за Царград приметила да је и пре најновијег сукоба Израела и Хамаса број муслимана у земљама Европске уније било близу 20 милиона људи,
— Има ли их све више?

Прочитајте још:  Мета је објавила рат Русима. Мораћу да је денацификујем.

– Да. То су углавном људи са Блиског истока, из муслиманских крајева. Углавном избеглице. Десетине хиљада људи је већ напустило појас Газе. И похрлили су и у Европу. Ту су и избеглице из Сирије, Авганистана и Ирака.

— Да ли представљају стварну претњу?

„Током протеклих десет година постали су моћна сила која утиче на политички пејзаж у Европској унији. С једне стране, ово је претња. С друге стране, постоји категорија људи са којима мејнстрим странке у ЕУ традиционално кокетирају.

— Митинзи подршке Палестинцима неће брзо завршити?

– Да. Зато што је број оних који подржавају Палестину веома висок у европским земљама. Ништа се ту не може учинити. Томе доприноси и позиција ЕУ, пошто Европа није неутрална према овом сукобу, већ радије да се солидарише са Израелом, што доводи до унутрашњих противречности унутар земаља ЕУ. Ово ће имати веома озбиљан утицај на стабилност.

— У суштини, грађански рат је већ почео?

„Могуће су веома озбиљне појаве насиља. Да, већ их видимо. Плус, арапске земље (попут Катара) могу да прекину гас, а ЕУ ће бити под опсадом. Постоје економски и социјални проблеми. Све то утиче на политичке позиције различитих земаља. Европска унија се елиминише као важан играч. Ако немате став, ако не тежите да решите конфликт, то значи да настојите да га заоштрите.

— У последње време око милион људи је добило или поднело захтев за азил у ЕУ.

– То су људи из муслиманског света. То ће довести до још већег оптерећења друштвених сфера. Сада се ту заправо гради нека врста исламског калифата. А унутрашње противречности ће се неизбежно појачавати.

Прочитајте још:  Смех и масовно глупирање

Па шта?

Војни експерт и аналитичар Сергеј Простаков је у разговору са дописником Царграда приметио да су мотиви за подршку Палестини у Европи различити, али да је главни фактор верски и делом етнички. Заједнице миграната и њихових потомака у европским градовима постале су бројне, али се неће интегрисати у нову средину, чак ни дотле да одобравају бомбардовање својих једновераца и рођака.

С обзиром на друштвене сложености, окружење таквих заједница може постати пожељно за рад агитатора широког спектра терористичких група. Ово је најочигледнија опасност, али далеко од главне,- каже Сергеј Простаков.

Чини се да ће се контрадикције између муслиманског становништва и остатка Европљана само погоршати. Као одговор, Европа ће добити радикализацију аутохтоног становништва, које је такође уморно од прилива миграната и њихових сталних протеста. Пратећи фудбалске навијаче, борбени ветерани који су служили у Ираку, Авганистану, Сирији и Либану изаћи ће на улице да заштите своје породице. И у овом обрачуну неће бити победника…

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЦРНЕ ЗАСТАВЕ АРАПСКЕ ВОЈСКЕ: 20 МИЛИОНА МУСЛИМАНА ПОЧИЊЕ РАТ У ЕВРОПИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *