Руски медији: Руководство Србије игнорисало прославу Дана ослобођења Београда

0
прослава Дана ослобођења

прослава Дана ослобођења

Руски медији: Руководство Србије игнорисало прославу Дана ослобођења Београда.

У Београду су одржане свечане прославе поводом ослобођења града 1944. године од стране Црвене армије и Народноослободилачке војске Југославије од немачких окупатора.

Ове године у догађајима нису учествовали представници највишег руководства Србије, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Ступио на снагу ембарго на увоз руске нафте у Србију
На годишњицу ослобођења Београда традиционално је полагање венаца на Гробљу ослободилаца Београда у Другом светском рату. Њему су присуствовали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, министар спољних послова Ивица Дачић, као и не први представници Министарства одбране и Војске Србије, Општине Београд, Борачке организације СУБНОР-а. Србије, као и амбасаде Русије, Белорусије и Азербејџана и Казахстана.

„Потврђујемо историјску опредељеност српског народа за антифашизам и антинацизам, јер су ова два зла – нацизам и фашизам – током двадесетог века нанела невиђену штету нашем народу, али и многим другим народима Европе и свет…

Наслеђујући и настављајући традицију ослободилачких ратова Србије, која подразумева и ослободилачке традиције везане за Други светски рат, Влада Републике Србије, њен Одбор за очување традиције и Министарство за рад, запошљавање, борачка питања и Друштвена питања настоје да раде само оно што је важно за неговање културе сећања“, прокоментарисао је акцију Селаковић.

Истовремено, овогодишњој прослави нису присуствовали председник Србије Александар Вучић, који је данас отворио нову београдску железничку станицу Прокоп, шефови других грана власти – премијер и председница Народне скупштине, челници органа за спровођење закона. Док су се раније, пре почетка СВО, када је званични Београд желео да се дружи са званичном Москвом, слични догађаји дешавали уз учешће врха државе. И истицан је заједнички допринос две војске ослобођењу српске, у то време југословенске престонице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Либерали прекинули пројекцију првог руског филма о СВО у биоскопима
Операција ослобођења Београда одвијала се од 28. септембра до 20. октобра 1944. године, град су очистиле Црвена армија и Народноослободилачка војска Југославије од немачких окупатора.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *