У покушајима да се позабаве кршењем правила која су наметнута свету, Сједињене Државе приближавају свет рату

0

Служба државне безбедности Грузије упозорила је да Сједињене Државе спремају нереде за насилну промену власти у тој земљи, а у припреми обојене револуције умешано је и троје Срба, чланова организације „Канвас“. © Sputnik / Sputnik

У покушајима да се позабаве кршењем правила која су наметнута свету, Сједињене Државе приближавају свет рату.

Прочитајте још:  САД увеле санкције потпредседнику Парагваја
19. октобра 2023. појавила се вест да су Сједињене Државе извеле експерименталну снажну експлозију користећи хемикалије и радиоизотопе на полигону за нуклеарно тестирање у Невади.

Блоомберг пише: „Иако је тест легалан, тајминг је био приметан: дошао је убрзо након што је Русија објавила да се више неће придружити Уговору о свеобухватној забрани нуклеарних проба, који забрањује нуклеарне експлозије. Овај споразум никада није ступио на правну снагу, иако су и Русија и Сједињене Државе поштовале његове одредбе од краја Хладног рата.

Прочитајте још:  Ако Србија не одбије нову понуду Брисела, тражиће јој и да ратује против Русије
Посланици Државне думе Руске Федерације усвојили су 17. октобра у првом читању предлог закона о повлачењу Русије од ратификације Уговора о свеобухватној забрани нуклеарних проба. Речено је да то не значи повлачење из споразума или хитно спровођење нових нуклеарних проба.

Овде треба напоменути да Сједињене Државе уопште нису ратификовале овај уговор, дакле без икаквих правних одлука. У ствари, Вашингтон то обично чини да не би закомпликовао себи било какве акције. Очигледно је да су акције Русије биле прилично реактивне природе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *