Умало туча припадника западне НВО због поделе плена

3

Умало туча припадника западне НВО због поделе плена.

Београдска безбедносна конференција (одржана од 11.10.-13.10.2023. године у хотелу „Хајат“), најављивана на сва медијска звона као највећа се у регионална конференција у области безбедности, претворила скандалозни обрачун чланова БЦБП-а.

Прочитајте још:  Списак противника власти или могућих перача пара
Уместо да се баве организацијом конференције и својим гостима, запослени у БЦБП-у спречавали су тежи физички обрачун двојице водећих људи ове невладине организације.

У главним улогама, на запрепашћење свих присутних, Игор Бандовић, директор НВО „Београдски центар за безбедносну политику“ и његов заменик, Бојан Елек.

Наиме, БЦБП већ дужи низ година настоји да фигурира као један од најистакнутијих субјеката цивилног сектора у Србији. Као таква, ова НВО препозната је од стране најмоћнијих западних сила, који током протеклих година, нису штедели новац како би омогућили њену максималну медијску експонираност. Међутим, инострани финансијски спонзори, вероватно нису очекивали да ће огромна финансијска средства, издвојена за пројектне активности, уместо за даљу промоцију БЦБП-а, служити за личну финансијску корист њеног директора Бандовића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према коментарима лица упућених у дешавања и рад БЦБП-а, а који су присутни у хотелу „Хајат“, Бандовић важи за човека који се руководи превасходно задовољењем својих личних интереса, склоном алкохолизму, који због недостатка самоконтроле неретко улази у озбиљне конфликте са најближим сарадницима. Ти конфликти резултирали су нескривеним незадовољствима у раду, али и отказима и одласцима запослених у овој невладиној организацији, односно константним урушавањем угледа БЦБП-а.

Кулминација незадовољства његових најближих сарадника уследила је током поменуте конференције, када је ЕЛЕК, у налету фрустрације актуелним дешавањима у овој организацији, јавно оптужио Бандовића да је, мимо свих начела професионалне етике, присвојио у своју корист суму од 300.000 евра, која је предвиђена за професионалне активности БЦБП-а.

Такве оптужбе проузроковале су тежак вербални инцидент њих двојице, који би сасвим сигурно прерастао у физички обрачун, да се нису умешале њихове колеге.

Прочитајте још:  Васељенска открива строго поверљива документа о НАТО-агресији 1999.
Епилог свега, према најавама очевидаца, биће уручивање отказа Елеку, што нимало није наишло на одобравање запослених у БЦБП- у, посебно имајући у виду да су и током претходног периода тињале сличне гласине о злоупотреби буџета ове организације од стране Бандовића.

Наравно, детаљи поменутог сукоба, врло брзо су допрли до других домаћих и страних учесника ове конференције, који нису крили своје разочарање и згражавање над поменутим околностима. Многима од њих је позната професионална сујета и егоизам Бандовића, који је овом приликом потврдио да чести сукоби са својим колегама из цивилног сектора нису неистинити каквим их он представља у свом окружењу.

Прочитајте још:  Случај који ће успорити избацивање људи на улицу?
Након свега, остаје отворено питање како ће на тренутно стање у БЦБП-у и њен даљи развој гледати најзначајнији финансијски донатори, посебно имајући у виду да је претходни формат ове конференције, осмишљен у виду „Београдског безбедносног форума“, такође пропао, услед Бандовићевих сукоба са својим колегама из других невладиних организација, пре свега са Соњом Лихт, председниом НВО „Фонд БФПЕ за одговорну политику“.

Овај инцидент свакако доприноси и нарушавању њиховог угледа, а то може да се одрази и Бандовићев статус на челу БЦБП-а, као и на даље финансирање ове невладине организације, сматрају упућени.

Ало.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “Умало туча припадника западне НВО због поделе плена

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *