Израел немилосрдан: Велики број мртвих у Гази

0

Рат Израела и Палестине ушао је у 17. дан. Израелска војска наставила је гранатирање Појаса Газе, док Хамас испаљује ракете ка Израелу.

Други конвој са хуманитарном помоћи која не укључује гориво, ушао је у Појас Газе. Израел тврди да Хамас држи ракетне лансере поред болница и школа. Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан упозорио је Израел и САД да би ситуација на Блиском истоку могла да измакне контроли, уколико Израел не прекине војна дејства у Појасу Газе. САД неће оклевати да реагују ако се рат у Гази прелије на регион, поручује министар одбране Лојд Остин.

Велики број мртвих у синоћњим ударима

У ноћашњим ударима Израела на Појас Газе има “велики број” мртвих и повређених, саопштило је министарство унутрашњих послова у Гази које води Хамас, преноси Би-Би.Си.

У објави на Телеграму није наведен тачан број жртава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство је поделило серију фотографија на којима се виде разорене зграде и особље хитне помоћи како претражује рушевине.

Два Палестинца убијена у избегличком кампу

Два Палестинца убијена су у избегличком кампу Јелазун у близини Рамале на окупираној Западној обали у рацији израелске војске, саопштило је јутрос палестинско Министарство здравља.

Становници су рекли Ројтерсу да су израелске снаге извршиле рацију у кампу и извршиле више хапшења када су се сукобили са наоружаним мушкарцима и младићима који су гађали војнике камењем.

Израелске снаге су се тренутно повукле изван кампа, навели су становници.

Погођено 320 циљева џихада

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су током протеклог дана у Појасу Газе погодиле око 320 циљева Хамаса и Палестинског исламског џихада.

Прочитајте још:  Израел тражи извињење Кристијане Аманпур због поређења Трампа са нацистима

Израелска војска наводи да се удари фокусирају на циљеве који би потенцијално могли да угрозе њене снаге, преноси Тајмс оф Израел.

На мети су били тунели у којима су се крили оперативци Хамаса и Исламског џихада, осматрачнице и положаји са којих се испаљују минобацачке и противтенковске навођене ракете.

СЗО позвао Израел да преиспита наредбу о евакуацији севера Газе

Портпарол Светске здравствене организације (СЗО) Тарик Јашаревић позвао је Израел да преиспита наредбу о евакуацији севара Појаса Газе, оцењујући да је извршити ту наредбу “скоро немогуће”.

– Постоје пацијенти који једноставно не могу да се померају, многи су на механичким респираторима, има новорођенчади у инкубаторима, људи у нестабилном стању и веома их је тешко померити – рекао је Јашаревић за Би-Би-Си.

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *