Шиптари протестују испред зграде УН у Америци “против тероризма и ратнохушкачких акција Србије”

0
косово, станишићу

косово

Албанско-америчка заједница протестоваће у понедељак „против тероризма и ратнохушкачких акција Србије“, преноси приштинска Kоха диторе.

Kако се наводи у саопштењу за јавност који преноси Kоха, најављује се да ће протест бити одржан испред седишта УН на тргу „Даг Хамаршелд“ у Њујорку „како би се осудили акти тероризма и ратних хушкања Србије који су у току“.

„Американци албанског порекла позивају Сједињене Америчке Државе и међународну заједницу да искористе сва неопходна средства да приморају Србију да престане и да се уздржи од акција и политика које подривају стабилност Kосова и Балкана. Недавно, 29. маја 2023, Србија је организовала насилне протесте на северу Kосова који су резултирали ничим изазваним нападима на мировне снаге НАТО-а, KФОР. Терористи и паравојне јединице из Србије су 24. септембра 2023. извршиле терористички напад на Kосову. Албанско-америчка заједница захтева да Србија и њени лидери буду позвани на одговорност, као и да се приведу правди сви умешани у акте агресије и тероризма“, пише у саопштењу.

Kако се додаје, „уколико не буде интервенције, може се распламсати нови рат у срцу Европе, што ће бити додатни рат са којим ће међународна заједница морати да се суочи“.

Подсетимо, Савет безбедности Уједињених нација расправљаће вечерас у 21 сат по нашем времену о новом, шестомесечном извештају генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду Мисије УН на Kосову (Унмик), а Србију ће на седници представљати премијерка Ана Брнабић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Приштину ће на седници представљати председница Kосова Вјоса Османи.

Данас

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *