“Бојно братство” свечано предало икону војника Евгенија храму у Београду!

0

Свечано предавање иконе војника Евгенија које је поклонила мајка овог руског новомученика, одржано је 22.октобра у Србији.

У цркви Светог Николе у Вишњици, у Београду, од недавно свештенство се бави и јачањем пријатељства два братска правослацна народа. Протојереј Мико и свештеник Урош упознају паству са руским светим ратницима, говоре о њиховом доприносу у формирању и јачању православља.

У знак захвалности за рад, по иницијативи представника “бојног БРАТСТВА” у Србији Олге Литвине, руководство организације је одлучило да икону новомученика Евгенија преда српској цркви. Мајка Евгенија Родинова је поклонила део одеће и икону сина. Захваљујући братству, све ово је достављено у Србију.

На захтев да се помогне у уносу светилишта у храм одговорио је кабинет војног аташеа при Амбасади РФ у Србији. Током недељне Литургије, при великом скупљању народа, помоћник војног аташеа РФ, пуковник Денис Кочнев, положио је икону на олтар. Током проповеди свештеници су говорили о Евгенијевом хришћанском подвигу, као и о његовом војном дугу, од којег се није одрекао по цену свог живота. Захвалност за икону изразили су парохијани.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Фреска руског хероја Евгенија у храму у Косовској Митровици (Фото: Весна Веизовић)
Фреска руског хероја Евгенија у храму у Косовској Митровици (Фото: Весна Веизовић)

Иначе Евгениј Родинов у Србији није непознат светац, у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици постоји фреска овом војнику који је постао један од симбола отпора исламистима и који ни по цену сопственог живота није желео да скине крстић са врата и одрекне се праославне вере.

Фреска руског хероја Евгенија у храму у Косовској Митровици (Фото: Весна Веизовић)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *