Милица Ђурђевић: Ви сте од Колубаре направили печењару

1

Председник Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, на седници Народне скупштине позвала је власт да преузме одговорност за поступке своје политике и да прекине да криви опозицију за неуспехе политике коју спроводи, јер опозиција не може да спроводи државну политику, па самим тим ни да одговара за политичке последице те политике.

 

Она је демантовала оптужбе упућене од стране владајуће странке да национално окупљање сарађује са пробриселском опозицијом, наглашавајући да су странке државотворне опозиције у коалицији само са народом Србије, без намере да праве било какве пактове ни са актуелним, ни са бившим властима.

 

„Ова земља је бачена на колена, ова земља нема свој економски суверенитет. У овој земљи 85% банкарског тржишта контролишу управо стране банке. У овој земљи 93,5% субвенција државних иде искључиво у руке страним инвеститорима“, нагласила је Милица Ђурђевић, додајући да је неопходно да Србија оснује Развојну и Пољопривредну банку, јер је домаћа привреда и пољопривреда девастирана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она наглашава да, и ако су плате веће него 2012. године, инфлација неутрализује тај раст и грађани немају већи стандард живота, што се најбоље види по куповној моћи грађана Србије, која је изразито слаба за вишечлане породице.

 

Председница Заветника подсетила је министра Малог да Српска странка Заветници никада није обављала власт и да су све оптужбе које износи о времену владавине државотворне опозиције неосноване, али га је подсетила и на то да је он после доласка ДОС-а на власт учествовао у пљачкашким приватизацијама које су разориле домаћу привреду и оставиле грађане на улици.

Прочитајте још:  Иви Санадеру смањена казна за осам месеци - на 18 година затвора

 

„Синоћ сам била у Ћуприји, то је једна варош која је некада имала веома значајан и културни и привредни живот. Данас одете тамо кад је пијачни дан, не можете никога да сретнете добар дан да му кажете, немате више практично кога на улици да поздравите. То су данас српске вароши“, наводи Ђурђевић Стаменковски, истичући да нам је много младих отишло у иностранство и да свакога дана све више њих напушта Србију.

Милица Ђурђевић наводи да део буџета везан за смањење средстава за војску и полицију у овако забрињавајућој безбедносној ситуацији изгледа као да га је писао амерички амбасадор, који је недавно заједно са министром одбране постројавао српску војску у Рашкој области, проверавајући да ли је војска довољно далеко од административне линије са Косовом и Метохијом.

 

„Да ли ви не препознајете безбедносне изазове са којима се суочавамо као држава и као народ? Имате ситуацију на Косову и Метохији која је алармантна, имате ситуацију да нам убијају људе у Бањској зато што се боре да очувају своја огњишта. Имате ситуацију да сваког дана 14 људи напушта север Косова и Метохије“, наглашава председница Заветника.

 

Она је подсетила на озбиљне безбедносне проблеме и у Војводини, где се грађани сусрећу са константним насиљем миграната, који у међусобним обрачунима наносе штету и угрожавају безбедност становништва више места широм северне покрајине, а без било какве системске реакције и подршке.

 

Председница Српске странке Заветници наглашава да земља која нема своју енергетску стабилност, нема ни суверенитет и зато је понижавајуће што су актуелна и претходна министарка енергетике постављањем лоших кадрова Колубару разориле, а онда је препустиле Норвежанима на управљање.

Прочитајте још:  Ковид ветеринар: Деци треба омогућити примање још неке вакцине осим Фајзерове

 

„Национално окупљање као темељ поставља одбрану и обнову суверенитета у економији, у пољопривреди, у енергетици, када је у питању територија, просвета и сви други законски важни елементи наше правне регулативе“, закључује Милица Ђурђевић Стаменковски у свом обраћању.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Милица Ђурђевић: Ви сте од Колубаре направили печењару

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *