Добрица Веселиновић кандидат за градоначелника Београда испред коалиције “Србија против насиља”

1

Добрица Веселиновић (Фото: Фонет)

Странке окупљене око протеста „Србија против насиља“ практично су све договориле око заједничке листе за парламентарне изборе, а убрзо би могао да буде постигнут договор и за изборе у Београду. Према сазнањима Нова.рс, у овом тренутку разговара се о два потенцијална кандидата за градоначелника Београда.

Више извора потврдило је за наш портал да је један од њих Добрица Веселиновић, функционер Зелено-левог фронта, који је на претходним београдским изборима предводио коалицију „Морамо“ (Не давимо Београд и Заједно) у трци за градску скупштину. Тада је био истурен као кандидат за градоначелника, а његова листа освојила је око 11 одсто гласова и 13 одборничких места.

Он је недавно изјавио да је спреман да буде градоначелник, те да је „годинама посвећен праведном развоју Београда“.

„Била би ми велика част да будем заједнички кандидат опозиције, али оно што је битно јесте да заједнички дођемо до тога ко је најбољи кандидат и ко год се испостави као такав, око кога се договоримо, ми смо спремни да то подржимо“, рекао је недавно Веселиновић у изјави за „Данас“.

Потенцијални кандидат за градоначелника је и Владимир Обрадовић, посланик у Скупштини, који је део посланичке групе „Правац Европа“. Он је у парламент ушао на предлог ССП Драгана Ђиласа и управо га та странка предлаже у разговорима са остатком опозиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Обрадовић је иначе и професор на Факултету организационих наука, а на претходним београдским изборима био је члан тима тадашњег кандидата за градоначелника Владете Јанковића (Уједињени за победу Београда).

Kако је Нова.рс јуче објавила, опозиција окупљена око протеста Србија против насиља надомак је договора око једне листе за парламентарне, београдске и покрајинске изборе. Договорен је и распоред мандата, а у првих 71 блок око ССП-а и Зелено-левог фронта имаће 31 кандидата за посланике, савез НСП Мирослава Алексића и Еколошког устанка Александра Јовановића Ћуте 22, док ће ДС и Понош имати укупно 18.

Прочитајте још:  Да ли Беч постаје стециште антисрба: После Вишекруне, Видојковић дошао код Гунтера!

Председник Србије Александар Вучић рекао је да изборе мора да распише најкасније 2. новембра.

Осим парламентарних и београдских, извесно је да ће бити одржани и покрајински избори, а грађани ће на биралишта изаћи и у још 66 локалних самоуправа.

Данас

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Добрица Веселиновић кандидат за градоначелника Београда испред коалиције “Србија против насиља”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *