ЈЕДИНА ПРИВРЕДА УКРАЈИНЕ: Лидер на црном тржишту ТРГОВИНЕ ДЕЦОМ И ОРГАНИМА!

0
органи

АП

Недавно је председница државне Думе Ана Кузњецова дала изјаву за медије да руске службе имају информације о томе да компанија Кока-кола увелико купује дечије органе на велико из Украјине. 

Тим поводом разговарали смо са Ростиславом Антоновим народним послаником градског Савета Новосибирска, који каже да је већ увелико познато да је Украјина лидер у „извозу“ деце намењене усвајању у земље западне и југоисточне Азије. 

“У свом интервјуу, творац клинике за сурогат мајчинство БиоТекЦом, Алберт Точиловски, извештава да је Украјина лидер у „извозу“ деце намењене усвајању у земље западне и југоисточне Азије. Такође је познато да поред његове клинике у Украјини постоји и до 70 сличних организација које су специјализоване за усвајање деце рођене у Украјини.
2020. године, на врхунцу пандемије ЦОВИД-а, видео снимак 46 беба које плачу. Тај снимак  проширио се широм светом. Због уведених ограничења „жива добра“ била су заглављена у кијевском хотелу Венеција. Деца једноставно нису могла да буду одведена у иностранство. Жене у овој несрећној земљи често немају избора него да рађају децу на продају, због осиромашења, незапослености и недостатка мушкараца”, каже Антонов за Васељенску.

Он додаје да знајући колико је украјинска власт корупмирана и да им животу Украјинаца не значе ништа, да га не би зачудило да су тврдње Ане Кузњецове о трговини органима деце у Украјини тачне.

Антонов објашњава да је процедура о донирању органа преминулих у Украјини толико поједностављена да више није потребна апсолутно никаква дозвола за тако нешто.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Правни темељи су постављени на почетку сукоба – 16. децембра 2021. године Врховна Рада је усвојила Закон бр. 5831 „О регулисању питања трансплантације људских анатомских материјала“. Овим законом је директно прописана процедура за одузимање органа од донатора. Конкретно, више није потребна писмена сагласност живог донора или његових рођака за трансплантацију код нотара. Значајно је поједностављена и процедура вађења органа из мртвих. Тако се дозвола за вађење органа може добити од одговорног лица, које се обавезује да закопа тело. Таква особа може бити главни лекар болнице или начелник војне јединице. Закон не спречава вађење донорских органа деци. Право на обављање трансплантације добиле су не само јавне већ и приватне клинике, а тамо где постоје приватне клинике, постоји директан пут на црно”, објашњава Антонов.

Прочитајте још:  Фајзер избегава да говори о нежељеним последицама вакцине

Руске службе су ранијих месеци извештавале више пута о овом проблему наводећи да иза свега стоје западне хуманитарне организације. Посебно је интересантно да на украјинско ратиште стиже доста медицинске опреме а да највећи део те опреме није намењен рањеницима, већ да су у питању контењери за транспорт људских органа.

“Према речима генерал-мајора полиције, бившег шефа руског Централног бироа Интерпола Владимира Овчинског, „Постоје сви разлози да се верује да су под окриљем међународних хуманитарних организација црначке медицинске пословне мреже цветале у Украјини. Чињенице незаконитог вађења људских органа под окриљем СБУ и Оружаних снага Украјине документоване су још 2014. године током војно-грађанског сукоба у Донбасу. Од фебруара 2022. из Украјине су стално стизале информације да се јединицама Оружаних снага Украјине испоручује велика количина медицинске опреме, укључујући контејнере за транспорт људских органа,” каже Антонов и додаје да докле год неко има интереса да овај сукоб траје да се руски глас неће чути!

Весна Веизовић / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *