Шта треба да се деси да се режим позове Резолуцију 1244: Америка наоружава и обучава шиптарске терористе!

0

Шиптарски терористи (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Отворена подршка, коју је тзв. амерички амбасадор у Приштини пружио формирању самопроглашене војске Косова, директно крши Резолуцију 1244 и захтева хитну реакцију надлежних државних институција.

Београд мора да подсети покровитеље Приштине да је према свим одлукама Уједињених нација забрањено постојање и функционисање било које наоружане групе косовских Албанаца, укључујући и тзв. Косовске безбедносне снаге. Једина легитимна оружана формација, која има мандат да осигура мир и безбедност српског и албанског становништва је КФОР, чија је обавеза да безусловно разоружа сваку албанску паравојну групу, која се на КиМ налази мимо Резолуције 1244.

Неприхватљвио је да власт у тренуцима док се ствара нови вид притиска и безбедносне претње за Србе на КиМ, поступа супротно државним и националним интересима и на захтев америчког амбасадора Кристофера Хила повлачи јединице Војске Србије са административне линије и смањује буџет за војску и полицију. Обавеза државе није да спроводи политику Пентагона и гази Устав већ да снажно инсистира на демилитаризацији Куртијевих хунти, и од Савета безбедности затражи да обезбеди неометан повратак српске војске и полиције у покрајину, као што то предвиђа Резолуција 1244.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *