ЕЛИТНЕ ЈЕДИНИЦЕ НЕМАЧКЕ МОРНАРИЦЕ: Стационирани, чекају старт, шта се спрема?

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

ЕЛИТНЕ ЈЕДИНИЦЕ НЕМАЧКЕ МОРНАРИЦЕ: Стационирани, чекају старт, шта се спрема?

У светлу растућих геополитичких напетости на Блиском истоку, Бундесвер је упутио више од 1000 својих војника у регион. Овај потез долази као део шире стратегије готовости на евентуалне проблеме који могу настати уколико дође до још веће ескалације сукоба, вежући се пре свега за потенцијалну евакуацију немачких држављана из региона.

Како је пренела агенција дпа, већина војника налази се у стању приправности на Кипру, где су стациониране елитне јединице немачке морнарице. Додатно, специјалне снаге Бундесвера, укључујући чланове Команде специјалних снага, распоређене су у Јордану.

Иако су планови за сада превентивне природе, из Бундесвера стиже упозорење да је текућа ситуација неизвесна и тешко предвидива. Постоји озбиљна брига да би земље као што су Либан и Иран могле бити увучене у шире оружане сукобе, што би додатно ускомпликовало међународну стабилност у региону.

Бундесвер се обавезује на тесну сарадњу са међународним партнерима и наглашава да ће континуирано праћење ситуације бити од кључне важности за сваку даљу акцију. Стратегија је, према изјавама, фокусирана на заштиту живота и благостања немачких грађана у потенцијално угроженим областима, као и на одржавање мира и стабилности у овом волатилном региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор: Правда.рс

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *