Сукоб на Блиском Истоку дошао и до руских граница: Од синоћ хаос у Дагестану, “Аллаху екбер” и позиви на протеривање циониста

1

Сукоб на Блиском Истоку дошао и до руских граница: Од синоћ хаос у Дагестану, “Аллаху екбер” и позиви на протеривање циониста.

На сукоб на Блиском истоку и агресију Израела на Палестину нису имуни многи у свету. Међутим, једна од руских република као што је Дагестан од синоћ је у полуванредном стању.

Прочитајте још:  Вучић: За сада не уводимо санкције Русији али...
Наиме, протести против рата у Палестини претворили су се у тражење локалних Јевреја по кафићима током претходне ноћи као и обилазак свих кафића у Махачкали за које се сумња да Јевреји бораве у њима.

На једном од више телеграм канала “Јутро Дагестана” јутрос се појавила преписка где се говори о одласку у насеља у којима живе Јевреји и њиховом протеривању. Преписке су почињале реченицом “Селам алејкум” а завршаване “Алаху екбер”. У међувремену тај канал је нестао са Телеграма. Остало је неколико других под истим називом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Једна од порука која није избрисана на коме Дагестанци преносе информације да локални Јевреји подржавају Израел.

Ситуација је ескалирала када су демонстранти сазнали да на аеродром у Махачкали треба да слети авион са путницима из Тел Авива.

 

Демонстранти су успели да блокирају аеродром. Разјарена маса успела је да блокира терминале и изађе на писту. Аутобус који се налази на аеродрому не може да крене са путницима јер маса не дозвољава а део путника још увек је у авиону и не дозвољава им се излазак.

У међувремену су специјалне јединице упућене на аеродром где је дошло до сукоба између полиције и демонстраната. Росавијација је затворила аеродром у Махачкали за путнике.

Прочитајте још:  Oборена два украјинска Ми-8, ликвидиране диверзантске групе, убијено на стотине војника
Према последњим информацијама јединице руске војске крећу се у правцу Махачкале. МУП је саопштио да ће преко видео надзора идентификовати све учеснике данашњих нереда.

Подсетимо, Дагестан је руска република на Кавказу настањена већинским муслиманским становништвом. До 1999. била је под контролом локалних терориста као и Чеченија. Руска војска успела је да ослободи ове територије крајем 1999. године.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сукоб на Блиском Истоку дошао и до руских граница: Од синоћ хаос у Дагестану, “Аллаху екбер” и позиви на протеривање циониста

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *