Заветници: Нацрт Статута ЗСО финални покушај Запада да Србију трајно уклони са Kосова и Метохије

0

Странка Заветници оценила је данас да је ЕУ предлог нацрта Статута Заједнице српских општина (ЗСО), “финални покушај Запада да Србију трајно уклони са Kосова и Метохије, а Србе примора да се или иселе или интегришу у оквире самопроглашене Републике Kосово”.

 

Заветници су у саопштењу оценили да је предлог нацрта Статута ЗСО “још један игроказ Брисела, који српском народу не нуди никакву аутономију већ испоручује још један ултиматум са циљем коначног развлашћивања Србије у покрајини”.

 

“То потврђују изјаве Мирослава Лајчака и Урсуле фон дер Лајен, који су јасно навели да предложени модел ЗСО ни на који начин не угрожава тзв. Устав Kосова, као и да ће органи ове Заједнице функционисати на основу закона, које доноси албанска власт у Приштини”, наводи се у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Оцењује се да Срби на Kосову и Метохији “немају никакву будућност уколико власт настави са безусловним испуњавањем колонијалних наредби које стижу из Брисела”.

 

“Једини начин да се Србија одупре свим даљим притисцима и сачува безбедност свог народа на Kосову и Метохији јесте одбацивање Охридског споразума и решавање свих отворених питања са Приштином у оквирима Устава”, навели су Заветници.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *