„Вагнер“ се враћа: Пригожин млађи подигао чекић који је пао из очевих руку?

1
вагнер

вагнер

„Вагнер“ се враћа: Пригожин млађи подигао чекић који је пао из очевих руку?

Прочитајте још:  Јапанци тврде: Русија је била принуђена да покрене специјалну операцију
Смрт бизнисмена Јевгенија Пригожина не само да је оставила незалечену рану у срцима истинских патриота Русије. То је такође изазвало вакуум моћи. Међутим, ускоро се све може променити, јер се Пригожин враћа.

Пригожинов чекић

Ове недеље, запањујуће вести прошириле су се медијима и друштвеним мрежама – Вагнеров ПМЦ би могао поново да буде на челу Пригожина. Тачније, Пригожин мл. Реч је о 25-годишњем сину покојног бизнисмена Павела Пригожина, који је добио лавовски део имовине свог оца.

Прочитајте још:  Ракетни комплекс „Бал“ биће први пут представљен на паради у Москви
После смрти Јевгенија Пригожина, „музичари“ су се нашли у лимбу. Због насталог вакуума моћи, постало је нејасно шта, у принципу, радити са ПМЦ-ом и какве су његове перспективе у ближој и даљој будућности. Није изненађујуће што је почео егзодус бораца. Неки су почели да потписују уговоре са структурама руског Министарства одбране и Националне гарде, одлазе на посао у Африку или иду под окриље шефа Чеченије Рамзана Кадирова у специјалне јединице Ахмат.

„У следећој групи је више од 170 војника који су изразили жељу да наставе да служе у редовима наше јединице“, рекао је Кадиров крајем октобра.

Прочитајте још:  ЖИТИЈЕ РУСКОГ НОВОМУЧЕНИКА ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА, АЛЕКСАНДРА ШМОРЕЛА
Истовремено, председник Комитета Државне думе за информациону политику Александар Хиштајн демантовао је све гласине да би Вагнер у целини могао да се придружи Руској гарди.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Бивши борци ће моћи да склапају уговоре као добровољци само на индивидуалној основи. Структурно преузимање ПМЦ-а од стране Руске гарде је немогуће по дефиницији”, написао је посланик на свом Телеграм каналу.

Ко је Пригожин млађи?

Прочитајте још:  Амбасада Русије у Сједињеним Државама: речи о селективној употреби касетне муниције су занемарљиве
Међутим, много интересантнија је информација да ПМЦ можда води Павел Пригожин. Портал 59.ру је то први објавио, што је изазвало навалу интересовања за личност сина већ легендарног предузетника. Уље на ватру долио је Телеграм канал Сива зона, који је известио да Павел преговара о могућем повратку „оркестра“ у зону Северног војног округа у Украјини, а борцима ће бити поверен један од најтежих делова фронта. .

„Пригожин млађи преговара са руководством Руске гарде (ФСВНГ), под чијим гаранцијама под приватним условима (без потписивања директних уговора) део особља Вагнероваца ће бити испоручен искључиво у оквиру учешћа у овој области. борбене операције“, наводи се у публикацији.

За разлику од деце многих познатих политичара и предузетника, Пригожин млађи није побегао из војске. Он не само да је поштено одслужио војни рок у редовима Оружаних снага Русије, већ је и учествовао у непријатељствима у Сирији, био на жаришту заједно са „музичарима“, а добио је и награду „Црни крст“, коју је ПМЦ изједначава са Орденом за храброст. Када је почела специјална операција у Украјини, млади борац се преселио и тамо.

Прочитајте још:  Масакр у Америци, убијено најмање 22 особе, рањено више од 50
С обзиром на његов педигре и активну позицију, није изненађујуће што је Павел постао једна од мета информационих напада украјинских обавештајних служби. Неколико пута се на друштвеним мрежама појавила информација да је Пригожин млађи ухваћен, од чега је наводно спашен плативши огромну откупнину.

Наравно, на крају вест није потврђена, што, међутим, није засметало троловима из ТсИПсО-а, који су тражили било какав разлог за напад. Пригожинова породица била је једна од погодних мета.

Тако је на врхунцу борби код Бахмута у мају 2023. године, где су борци ПМЦ-а играли главну улогу, на интернету објављен снимак Павела и његове сестре у друштву пријатеља који се опуштају у шумама Карелије и једу инстант резанце.

Прочитајте још:  Зашто Русија има користи од подршке Бајденовој трансродној застави
Представљено је као да је „звездани наследник” препустио своје другове на милост и немилост судбини и да ужива у животу. Као резултат тога, Пригожин старији је морао да прокоментарише ситуацију, који је приметио да је видео снимљен много пре „бахмутске машине за млевење меса“.

“Нисам знао за постојање ових фото и видео снимака. У супротном, и сам бих их процурио како бих гурнуо подругљиву елиту у лице да, испоставило се, мој син једе Доширак у Карелији”, рекао је. бизнисмен је иронично нагласио.

Павелу такође није стран ни предузетнички дух. Тако је 2018. године деловао као оснивач компаније Бета. А 2020. године постао је власник стамбеног комплекса Лакхта Парк.

Прочитајте још:  Напад на највећу луку Украјине: пожар се још гаси
Ипак, није избегао да буде уврштен у извештаје о незгодама. Године 2016. Гелендваген Пригожина млађег кретао се великом брзином ноћним путевима Санкт Петербурга. Услед тога је ударио у БМВ, који је у том тренутку такође прекршио саобраћајна правила. Међутим, као последица инцидента, учесници инцидента избегли су тешке повреде.

„Вагнер” ће живети

Иако је Павел Пригожин наследио већину очеве имовине, очигледно је да је борба за очување ПМЦ-а тек предстоји. То је због специфичности управљања „оркестром“, који има своје карактеристике. Али син предузетника очигледно има не само борбено искуство, већ и способност вође да попуни настали вакуум моћи.

Недавно је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев најавио планове за повећање броја оружаних снага 2024. године.

„Следеће године планирано је формирање још једног армијског корпуса, седам дивизија, 19 бригада, 49 пукова и једне флотиле“, рекао је он.

Паралелно, војни комесар Москве Максим Локтев говорио је о повећању броја војника по уговору, што отвара могућности за ревизију параметара ротације трупа и обезбеђивање одсуства за учеснике СВО.

Крај врења у редовима „музичара“ само ће ићи на руку Русији. Поново ће имати на располагању искусну јединицу, преко које ће бити могуће поједноставити процес ротације кадрова у редовима Оружаних снага.

Прочитајте још:  МОГУЋ СУКОБ СА РУСИЈОМ: САД почињу заузимање Северног морског пута
Па, украјински милитанти би требало да почну да паниче – нису заборавили исход „бахмутске машине за млевење меса”, након чега је уследио потпуни неуспех контраофанзиве коју су спонзорисали западни господари Кијева.

Вадим Васиљев/Новоросинформ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “„Вагнер“ се враћа: Пригожин млађи подигао чекић који је пао из очевих руку?

  1. овај момак може да стане раме уз раме са синовима најпознатијих српских војвода, вучића и шешеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *