Десничарски и левичарски глобалистички пројекти за будућност Израела

0

Десничарски и левичарски глобалистички пројекти за будућност Израела.

Последњи дан октобра – годишњица усвајања Балфурове декларације и њеног подношења на одобрење Ратном кабинету владе Британске империје (31.10.1917) – у појединим медијима тумачен је као дан када се закуп  Израела од стране палестинских земаља завршио. И као почетак покушаја да се укине (елиминише) палестинска државност (Палестину признаје 138 држава у границама које је окупирао Израел, Хамас је извршио напад унутар ових граница). Ова околност се могла занемарити да се у исто време нису догодили следећи догађаји, који би се могли протумачити као почетак паралелног и алтернативног покушаја да се укине постојање саме државе Израел у свету.

Прво, Кина је уклонила Израел из својих онлајн услуга мапирања. Према  Вол Стит Журналу , који је цитирао „кинеске кориснике интернета“, име Израела је нестало са онлајн мапа света доступних у Кини. Конкретно, Израел више није означен на мапама кинеског претраживача Баиду и на онлајн мапама Алибабиног Амап-а. Истовремено, међународно признате границе Израела остале су нетакнуте и приказане су као и раније, недостаје само име. Мапе такође садрже палестинске територије и називе градова и других локација у оближњим земљама, укључујући Кипар, Јордан и Ирак. Имена свих осталих држава су и даље тачно назначена, укључујући тако мале као што су Луксембург или Монако. „Ова двосмисленост је у оштрој супротности са фокусом Пекинга на мапе уопште“, приметио је ВСЈ .

Друго, дипломатске односе са Израелом прекинула је Боливија, којој су се одмах придружиле Чиле и Колумбија, које су опозвале своје амбасадоре и оптужиле јеврејску државу за геноцид над палестинским народом. Према неким аналитичарима, ово је јасан показатељ да „левичарски“ глобалисти данас играју против Израела. Боливија је територија коју потпуно контролишу. То је недавно демонстрирао тзв. пандемија током које су латиноамерички режими истребљивали своје становништво према методама СЗО на начин да др Менгеле, који је својевремено био под њиховом заклоном, није истребио своје пацијенте. Чак и међу њима, Боливија је изгледала као вођа ове „транспортне траке за вакцине“.

Прочитајте још:  Нетанијаху: Ништа не знам о нападу на Сирију, можда је то била Белгија?
Садашња одлука Боливије нема никакве везе са судбином несрећних, потпуно удаљених и незанимљивих Палестинаца. Глобалистима је потребна полазна тачка за стварање одрживог фронта присиљавања Израела да реформатира регион под условима „левог” глобалистичког пројекта, који има изузетно негативан став према било којој манифестацији националног суверенитета. Макар само зато што је десуверенизација националних држава кључни задатак изградње „нове нормалности“ у овој верзији новог светског поретка.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Неће сенилног вођу: Бајден више нема подршку ни унутар сопствене странке
Треће, антисемитизам је одједном постао тражен на глобалном нивоу. Разлог је генерално јасан: „леви“ глобални играчи треба да покажу да ће сваки покушај остваривања националног суверенитета бити озбиљно сузбијен. Светска ционистичка организација известила је о порасту од 500 одсто антисемитизма широм света од почетка рата са Хамасом. Јеврејска агенција Сохнут је заузврат навела да 87 одсто Јевреја из дијаспоре „говори о драматичном паду осећаја сопствене безбедности у земљама дисперзије“. У Сједињеним Државама, према Антидефамационој лиги, након ескалације палестинско-израелског сукоба, број случајева антисемитизма је порастао за скоро 400%.

„Левоглобалистички“ пројекат је само једна страна медаље. Његови архитекти се кладе на смањење територије и разградњу Израела као националне државе, истискивање његовог становништва из региона (укључујући Крим, Дагестан и друге руске „адресе“ које су већ подметнули провокатори) и претварање Палестине у пуноправни субјект сопствену и светску политику.

Прочитајте још:  Кина: Одузимање деце из хришћанских породица
Наличје је „десничарски глобалистички“ пројекат који поставља потпуно супротан циљ – елиминацију палестинских ентитета, ширење Израела и подручја његовог директног утицаја уз паралелну територијалну и другу фрагментацију свих муслиманских суседа који су за то непожељни и незгодни. Зато је, истовремено са антиизраелским демаршом „левих” латиноамеричких режима и картографа комунистичког Пекинга, Њујорк тајмс подсетио на расправу започету пре десет година о „могућности” поделе пет земаља Блиског истока. у 14 нових ентитета.

Подела на присталице „левих“ и „десних“ пројеката такође се дешава у самом Израелу. Прве представљају судство (које заступа Врховни суд, који игра веома важну улогу у теократској држави) и војне снаге безбедности (првенствено ИД). Њихове присталице су недавно организовале колосалне протестне скупове против извршне власти коју представља „десничарска“ влада Б. Нетањахуа, која се ослања на онај део обавештајних служби (МОСАД и др.), који се не бави само војно-обавештајним пословима. .

Прочитајте још:  Либански отпор напао је положаје израелског агресора
Прелом у израелским обавештајним службама и елитама показује, на пример, изјава шефа обавештајне службе Ахарона Халива: „Ово је рат без избора, али не и егзистенцијални рат [супротно Нетањахуовим речима] “. Истовремено, „десница“ говори супротно. Данас је све више доказа да су Нетањаху и његови сарадници у обавештајним службама деловали пре 7. октобра као амерички председник Рузвелт 1941. године, када је намерно игнорисао сва упозорења о предстојећем нападу на Перл Харбор, до последњих сати, када се сазнало , да су Јапанци напредовали. Рузвелт је тада мирно жртвовао известан број Американаца, али је решио проблем чије плодове САД уживају и данас.

Сходно томе, слична мотивација могла је постојати и међу „десничарским“ израелским руководством. Чак и знајући за напад, то је дозволило да се догоди и, што је најважније, омогућило да постане изузетно крвав и окрутан. И тек након тога кренуо је „десничарски глобалистички“ пројекат преформатирања региона. Ствар је јасна: Израел сада има неубиствен аргумент за уништавање Хамаса и борбу против тероризма (укључујући и формат који су Сједињене Државе користиле након догађаја од 11. септембра 2001). Остају питања за израелско руководство о необичности напада 7. октобра. Међутим, ако Нетањаху и његове присталице победе, онда нико (укључујући, пре свега, њихове главне противнике из Врховног суда) неће једноставно судити победницима.

Прочитајте још:  Израел опет активира контроверзни програм; прате мобилне телефоне заражених
Сам пројекат (његови основни параметри), који промовише „десница“, није тајна, већ деценијама се оглашава и коригује. Генерално, има за циљ да подржи покрет за пресељење Јевреја. У ширем смислу, то значи истискивање Палестинаца из Палестине, што на крају води ка припајању Источне обале и појаса Газе израелској територији. Затим, „Велики Израел“ (заснован на чињеници да Израел обухвата територију од Нила у Египту до Еуфрата у Ираку) мора да створи одређени број овлашћених држава, које ће укључивати део Либије, Јордана, Сирије, територију Синајско полуострво, као и део територије Ирака и Саудијске Арабије.

Аналитичари канадског онлајн издања Глобал Рисрч, у чланку објављеном још 2011. године, приметили су да је тзв., која је наставак британске колонијалне политике на Блиском истоку. „Јинонов план је израелски стратешки план који има за циљ постизање регионалне супериорности за израелску државу. План диктира стратегију у којој Израел мора „реконфигурисати“ своје геополитичко окружење балканизацијом суседних арапских држава у мање, слабије државе“.

Прочитајте још:  Израел објављује примирје са палестинском фракцијом у 23:30
На основу концепата касније постављених у Јунион плану, израелски стратези оријентисани на „десничарске глобалистичке“ кругове почели су да раде на подели Ирака на три одвојене државе пре пола века: курдску државу и две арапске државе, једну за шиите, други за суните. Први корак у овом процесу био је рат између Ирака и Ирана (о коме се такође говори у Јунион плану).

Године 2006. званично издање Оружаних снага САД, Армед Форцес Јоурнал , а затим 2008. и часопис Тхе Атлантиц, објавили су мапе Блиског истока које су постале прилично познате (на слици изнад). Они прилично прецизно одражавају трансформације према Јинон плану, који је предвиђао поделу не само Ирака (на шта је позивао и план тадашњег потпредседника САД Д. Бајдена, изречен тих година), већ и Либије и Сирије. (у то време још мирне и читаве државе) . Поред тога, иста стратегија укључује и фрагментацију Ирана, Турске, Сомалије и Пакистана. Други елемент стратегије Јинон плана је преформатирање држава у северној Африци, које би, према плану, требало да почне у Египту (тако се скоро и десило, ако као полазну тачку узмемо догађаје на тргу Тахрир), а затим проширио на Судан, Либију и цео регион.

Прочитајте још:  Газа: У израелским ваздушним ударима на центар града сравњене су са земљом три зграде, погинуло је најмање 33 људи, а 50 је рањено
Дакле, „десничарски глобалистички” план, за који се данас у суштини боре израелски „десничари” на власти , подразумева, поред протеривања Палестинаца, и потребу фрагментације постојећих арапских држава на мањим ентитетима како би се створио „Велики Израел“. Њихова државност почиваће на етничкој или верској компоненти. „Десничарски“ глобалисти и ционисти очекују да ће на крају такве државе активно подржати Израел, оправдавајући његово морално право на експанзију. Њихови „леви“ противници полазе од потпуно супротних принципа, подразумевајући да Израел, уместо да расте, треба да се смањи и, можда, потпуно нестане, као што се већ десило на кинеским мапама под изговором да је „простор ограничен“ у средини. Исток.

Валериј Илијин/ФСК.РУ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *