Ко су терористи на Блиском Истоку

0
блиски исток

блиски исток

Ко су терористи на Блиском Истоку

Читамо у београдском “Информеру” (https://informer.rs/planeta/vesti/843417/hezbolah-napad-operacija-oluja?utm_source=novosti&utm_medium=novosti-widget&utm_campign=novosti-razmena), примера ради, да су израелске одбрамбене снаге “напале неколико циљева Хезболаха у јужном Либану”, односно “неколико терористичких инфраструктура Хезболаха дуж границе, убивши многе терористе”.

Петог новембра, у вечерњем дневнику, и ово примера ради, Прва телевизија извештавајући о већ једномесечном “рату између Израела и Хамаса”, поменула је да је у Гази, у Држави Палестини (која је међународно-правни статус стекла на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, одржаном 29. новембра 2012. године, гласовима 139 чланица – међу њима и Србија – од укупно 193 – https://web.archive.org/web/20140413193842/http://www.naslovi.net/2012-11-30/euiractiv/eu-podeljena-prilokom-glasanja-o-palestini/4140969), побијено више од 10.000 (десет хиљада) лица, међу којима и неодређено велик број деце.

И један и други пример тичу се израелског напада на “некога или нешто” у суседним земљама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Био би ред да се они који одлучују о деловању Државе Србије договоре са собом да ли заиста признају Либанску Републику и Државу Палестину. (Данас, Државу Палестину не признају Сједињене Америчке Државе, Израел, Канада, Аустралија, Јапан, Велика Британија, Италија, Немачка, Француска… – https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/palestinu-je-priznalo-138-drzava-svijeta-no-hrvatska-nije-treba-).

У оној првој делује “Хезболах”, војно-политичка организација “која има широк спектар делатности, укључујући и радио, телевизију, новине, школе, болнице, социјалне установе, а неки чланови су и у саставу либанске владе”. У другој, пак, делује “Хамас”, организација која је “као политичка партија у палестинским аутономним областима”, јануара 2006. године на парламентарним изборима остварила апсолутну победу, која има своје војно крило и која нешто због отворене борбе против Израела, а много више због ангажовања на социјалном плану, организовању школског система и разних добротворних акција, добија све више присталица и изван Палестине, посебно у земљама Блиског истока.

Прочитајте још:  Укромедији опет брину туђу бригу: Србија наручила 20000 дронова из Ирана

За Сједињене Америчке Државе, као и за још неке њене послушничке територије (подразумева се да ту спада и Израел), “Хамас” и “Хезболах” сматрају се терористичким организацијама, а поставља се питање, у врло озбиљној форми, такорећи трагичној, да ли медији у Србији примењујући амерички (и израелски) рецепт оправдавају смртно и свако друго страдање “многих терориста” у Либану и преко десет хиљада (10.000) Палестинаца, од којих су, према изјави палестинског амбасадора у Србији да “Израел врши геноцид над палестинским народом”, “скоро 5.000 деца, док се 1.800 деце и даље налази испод рушевина” (https://www.rtv.rs/sr_lat/svet/al-namur-izrael-vrsi-genocid-nad-palestincima-1.800-dece-i-daljе-ispod-rusevina_1490961.html) – то, ваљда, као Хамасов “терористички подмладак”.

У таквим условима, многи се у Србији питају ко је ко и ко је шта у свему томе, а те ће недоумице засноване на незнању, недовољној професионалној заинтересованости и неопрезности или, можда, намерној “заборавности” електронских и папирних медија да су “Хамас” и “Хезболах” легалне су институције, прва у Држави Палестини, а друга у Либанској Републици, битно утицати не само на исход децембарских избора, већ и на физичку одбрану Србије, србскога народа и србских националних интереса.

Ово последње у условима кад западна фашикратија окрене свој дурбин и свој нишан према Старој Србији (Косову и Метохији).

У условима кад Војска Србије (по несрећи, њој се упорно не да да буде Србска Војска, делом и због тога што Држава Србија упорно потискује изворне вредности србског језика), по устаљеној пракси стварних терориста у ововременом свету, буде проглашена за терористичку организацију, а њени припадници за терористе.

У условима у којима ће се многи јадни Срби “иселити” на обећавајући фашикратски Запад, а који ће пред многе преостале Србе поставити злокобно питање да ли се борити као “терориста” по фашикратском одређењу или, по наслеђу очуваном из комунистичке подвале србском народу да су србски добровољци из србских ослободилачких ратова 1912-1918, као “профашиста”.

Прочитајте још:  Последице "ограничења цена"

Можда имате толико моћи да истину о томе “ко је ко” и “ко је шта” у Израелу, Либану и Палестини, саопштите збуњеној србској јавности.

Илија Петровић /  Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *