Бајден упозорен: Арапи су бесни због подршке Израелу

0

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена примила је оштра упозорења од америчких дипломата у арапским земљама да снажна подршка САД израелској војној кампањи у Гази доводи до растућег беса арапске јавности према Вашингтону, објавио је Си-Ен-Ен.

Америчке дипломате су изразиле дубоку забринутост због растуćег беса према САД након што је Вашингтон подржао право Израела да се брани после Хамасовог напада на јужни Израел 7. октобра када је убијено више од 1.400 Израелаца.

У депеши америчке амбасаде у Оману од среде, наводи се да се снажна америчка подршка акцијама Израела у Гази доживљава као саучествовање САД у ономе што се сматра могућим ратним злочинима.

Депеша из амбасаде у Оману послата је Савету за националну безбедност Беле куће, ЦИА и Федералном истражном бироу (ФБИ).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У другој депеши, коју је ЦНН добио од америчке амбасаде у Каиру, Вашингтону је пренет коментар објављен у државним египатским новинама да су, како се наводи, “окрутност председника Бајдена и његова небрига према Палестинцима превазишли све претходне председнике САД”, преноси Танјуг.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *