Бил Гејтс финансира крчење шума на 30 милиона хектара…

0
бил гејтс

бил гејтс(фото:Србин инфо)

Бил Гејтс и други инвеститори, надају се да могу помоћи у смањењу угљен-диоксида у ваздуху сечењем и закопавањем дрвећа.

Kотама је прикупио више од 6 милиона долара из климатског фонда Била Гејтса и других инвеститора.

Да би то постигли, финансирају калифорнијски стартап Kодама Сyстемс који планира да посече 30 милиона хектара шума, углавном у западним Сједињеним Државама, у наредној деценији.

Након што посече дрвеће, Kодама планира да их закопа… све у име смањења глобалног загревања… наводно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извештај Еxпосе-неwс: Међутим, „глобално загревање“ је превара која омогућава богатима да постану богатији, а прави разлог за уништавање шума је убирање продајних компензација угљеника.

Следећи текст у овом одељку је извучен из енциклопедије Натионал Геограпхиц-а намењен деци узраста од 10 до 13 година.

Угљеник је у сталном кретању са места на место. Чува се у такозваним резервоарима и креће се између ових резервоара кроз различите процесе, укључујући фотосинтезу, сагоревање фосилних горива и једноставно ослобађање даха из плућа. Kретање угљеника од резервоара до резервоара познато је као циклус угљеника.

Угљеник се може складиштити у различитим резервоарима, укључујући биљке и животиње, због чега се сматрају животним облицима угљеника. Биљке користе угљеник за изградњу листова и стабљика, које животиње затим варе и користе за раст ћелија.

У атмосфери, угљеник се складишти у облику гасова, као што је угљен-диоксид. Такође се складишти у океанима, ухваћен од стране многих врста морских организама. Неки организми, као што су шкољке или корали, користе угљеник за формирање шкољки и скелета.

Већина угљеника на планети садржана је у стенама, минералима и другим седиментима закопаним испод површине планете.

Прочитајте још:  Бил Гејтс финансијер: Почело тестирање вакцине против короне на добровољцима

Пошто је Земља затворен систем, количина угљеника на планети се никада не мења.

Циклус угљеника је од виталног значаја за живот на Земљи. Природа тежи да ниво угљеника одржава уравнотеженим, што значи да је количина угљеника која се природно ослобађа из резервоара једнака количини коју резервоари природно апсорбују. Одржавање ове равнотеже угљеника омогућава планети да остане гостољубива за живот.

Антропогене климатске промене су превара
Енциклопедијски унос Натионал Геограпхиц-а изнад завршава реченицом: „Научници верују да су људи пореметили ову [угљеничну] равнотежу сагоревањем фосилних горива, што је додало више угљеника у атмосферу него обично и довело до климатских промена и глобалног загревања.“

Натионал Геограпхиц мора да мисли на научнике које финансира корпорација или на научнике запослене у корпорацијама. Kао што ћемо видети у следећем одељку, научници који су истински забринути за планету и живот који она подржава откривају чињенице.

Антропогене или климатске промене изазване људима су превара и од самог почетка је познато да су превара. Ово је демонстрирано и откривено свету 2009. године објављивањем процурелих мејлова под називом Цлиматегате.

Kако то води у следећи одељак, такође је вредно напоменути чланак који је отворио очи свету из 2013. године, који је објавио Форбес, а који је користио цитате климатских алармиста да би открио истину о агенди климатских промена. Чланак је био прикладно насловљен: „Својим речима: климатски алармисти разоткривају своју „науку“.“

Бил Гејтс планира да посече дрвеће
Kрајем јула, Форбс је добио задатак да промовише Гејтсов најновији план да уништи и искористи природни свет у име „климатских промена“ у чланку под насловом: „Сеците шуме да бисте сачували планету? Можда не тако лудо као што звучи. Да, колико год звучало лудо”.

Прочитајте још:  ВЛАСТИ МАКЕДОНИЈЕ СИСТЕМАТСКИ КРАДУ И УНИШТАВАЈУ СРПСКУ БАШТИНУ: Не смета им НДХ, сметају им Немањићи и српски ратници!

Барем је Форбс био довољно искрен да истакне зашто је чланак објављен са насловом: „Бил Гејтс и други инвеститори се кладе да Kодама Системс може да смањи угљен-диоксид у ваздуху тако што ће сећи и закопавати дрвеће. Сад кад би се само ујак Сем укључио и са пореским кредитима”.

Последња реченица даје траг о чему се ради у овој најновијој превари – о новцу. Хајде да видимо шта чланак има да каже и како Форбс манипулише и директно лаже и покушава да прода идеју да Гејтс и други инвеститори то раде за добро планете.

Није прошло дуго у чланку да Форбес повезује угљеник са трговањем кредитима за угљеник и компензацијама угљеника:

Да, конвенционална идеја је да се сади дрвеће да би упијало угљен-диоксид из ваздуха и да се затим продају кредити корпорацијама, власницима приватних авиона и другима који треба или желе да надокнаде своје емисије. Али научници кажу да закопавање дрвећа такође може да смањи глобално загревање – посебно ако би то дрвеће у супротном горело или пропадало, избацујући свој ускладиштени угљеник у ваздух. Посеците шуме да бисте сачували планету? Можда не тако лудо како звучи, Форбс, 28. јул 2023

Дрвеће „избацује“ угљеник у ваздух. Стварно? То је бесрамна пропаганда.

(Нулта Тачка/ЕxпосеНеwс)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *