Експерти упозоравају да Бил Гејтс спрема масовну вакцинацију девојчица што ће имати разорне последице

0

Бил Гејтс

Експерти упозоравају да Бил Гејтс спрема масовну вакцинацију девојчица што ће имати разорне последице.

Водећи стручњаци упозоравају јавност да ће најновија шема Била Гејтса да вакцинише десетине милиона младих људи имати разорне последице.

Гејтс финансира кампању за убризгавање вакцине против хуманог папилома вируса (ХПВ) у преко 80 милиона младих девојака.

Шему финансирају две организације суоснивача Мајкрософта – Фондација Билл & Мелинда Гејтс и Гави, Савез за вакцине.

Док је најављивао више од 600 милиона долара улагања у кампању, Гави је рекао да ће иницијатива спречити „преко 1,4 милиона будућих смртних случајева“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Гави тврди да ће 600 милиона долара од Гејтсових организација помоц́и да се постигне циљ вакцинације 86 милиона девојчица у „земљама са ниским и средњим приходима“ до 2025.

Као што смо раније видели из пројеката које финансира Гејтс, циљање на људе у „земљама са ниским и средњим приходима“ обично се односи на сиромашне грађане земаља трећег света који се користе као покусни кунићи пре плана глобалног увођења.

Гејтс фондација је суоснивач Гавија и један је од четири стална члана одбора.

УНИЦЕФ (Међународни фонд Уједињених нација за хитне случајеве), Светска банка и Светска здравствена организација (СЗО) – чији је други највец́и донатор Гејтс – држе остала стална места.

Иницијатива за приступ здрављу Била Клинтона и Хилари Клинтон такође је у одбору.

Др Џејмс Лајонс-Вајлер, критичар глобалне кампање вакцинације против ХПВ-а, сугерисао је да ће масовна вакцинација изазвати разарајући број озбиљних нежељених ефеката код младих девојака.

Инекције ће бити уведене иако још увек нема студија које показују да ХПВ вакцина спречава рак.

Упркос недостатку научних доказа, произвођачи вакцина и званичници јавног здравља и даље тврде да су вакцине „безбедне и ефикасне“.

Лајонс-Вајлер, шеф Института за чисто и примењено знање, рекао је за Дефендер:

2009. године речено нам је да је стопа озбиљних нежељених догађаја (САЕ) ХПВ вакцина била 6,5%.

Али студија коју смо објавили у часопису Сциенс, Публик Хеалт Полиси &  Лав показала је да је профил нежељених догађаја ХПВ вакцине далеко гори него што је пријављено.

Ослобађање ове вакцине на милионе девојчица и младих жена довешће до масовних жртава које ове земље сада немају, нити им требају.

САЕ ће се појавити по стопи од 65.000 на милион вакцинисаних жена, а наводно нето користи од вакцине једноставно не постоје.

Раније овог месеца, Нигерија је постала последња земља у Африци која је промовисала ХПВ вакцине.

Нација је увела вакцину у свој рутински програм имунизације.

Влада је такође најавила почетну акцију вакцинације 7,7 милиона девојчица.

План ће достићи највећи број људи до сада у једној рунди вакцинације против ХПВ-а у Африци.

Гави је рекао да ће иницијатива Нигерије започети петодневном масовном вакцинацијом у школама и заједницама у 16 ​​од 36 нигеријских држава и на територији федералног главног града.

Друга фаза кампање биће покренута у остатку земље у мају 2024.

УНИЦЕФ, Гави, СЗО и други „неименовани партнери“ пружају финансијску подршку како би нигеријско савезно министарство здравља могло бесплатно понудити вакцине широм земље.

Гави суфинансира куповину вакцина и пружа техничку подршку.

Као део шеме, СЗО је платила обуку радника и постављање места за вакцинацију.

УНИЦЕФ обезбеђује 15 милиона вакцина, инфраструктуру за хладњаче и логистичку подршку.

Агенција Уједињених нација такође приказује радио и ТВ рекламе „на више локалних језика како би распршила дезинформације и гласине“, наводи се у саопштењу за штампу.

Партнери су обучили преко 35.000 здравствених радника за испоруку вакцина на 4.163 локације у 16 ​​држава које учествују у првој фази увођења.

Заклели су се „да ће осигурати да ниједна девојка која испуњава услове не остане невакцинисана“.

Мобилне јединице за вакцинацију биће послате у удаљене заједнице.

„Увођење вакцине коју подржава Гави“ за ХПВ вакцину омета глобална несташица снабдевања, наводи се у саопштењу за штампу.

Међутим, ти проблеми са снабдевањем се превазилазе „захваљујући годинама напора на обликовању тржишта да се развије робусније тржиште вакцина“.

Произвођач ХПВ Гардасил вакцине Мерцк уложио је велика средства у обликовање тржишта откако је америчка Управа за храну и лекове (ФДА) одобрила лек 2006. године.

Прочитајте још:  Хакери напали Министарство здравља Бразила – нестале информације о вакцинисанима
Прошле недеље, фармацеутски гигант је објавио да је његова продаја Гардасила у трећем кварталу 2023. порасла за 13% на 2,6 милијарди долара.

Мерцк је један од Гавијевих кључних партнера у дистрибуцији вакцина у „земљама са ниским и средњим приходима“ широм света.

Увођење вакцине у Нигерији долази након сличне националне кампање за ХПВ под вођством Гавија која је покренута у Индонезији у августу.

Прочитајте још:  Могуће дa ће бити потребна и трећа доза Синофарм вакцине
Шема, коју такође подржавају УНИЦЕФ, СЗО и Иницијатива за приступ здрављу Цлинтон, настоји да дода ХПВ вакцину у рутински распоред Индонезије.

Иницијатива има за циљ да вакцинише 90% тамошњих девојчица.

Бангладеш је такође покренуо сличну националну кампању вакцине против ХПВ-а у октобру.

Земља тежи 100% покривености.

Прочитајте још:  ПОСТАЈУ ЛИ УНИВЕРЗИТЕТИ ЦЕНТРИ ЗА РЕГРУТАЦИЈУ ПРОСТИТУТКИ?
Замбија је, у међувремену, покренула исту иницијативу у септембру, вакцинишући 1,42 милиона девојчица узраста од 9 до 14 година за шест дана.

Сијера Леоне је увела вакцину у свој рутински програм вакцинације у октобру, а Еритреја је покренула национални програм вакцинације у новембру 2022.

Прочитајте још:  Главни амерички епидемиолог: Вакцина може ковид учинити још горим
Ови програми су део програма за 2020. који је покренула Светска здравствена скупштина СЗО за искорењивање рака грлића материце као проблема јавног здравља широм света.

Док се глобалистичке организације представљају као независне, Гави, СЗО и УНИЦЕФ су међусобно повезани на неколико начина.

Гави је јавно-приватно партнерство покренуто 1999. на састанку Светског економског форума (ЊЕФ).

Прочитајте још:  ДрКон: Пропусница би требало да важи 24 сата, бустер доза вероватно штити од омикрона
Према сопственим подацима, Гави је од тада вакцинисао милијарду деце, користећи „иновативне финансије и најновију технологију“.

Гави је дуго био критикован због стављања превеликог нагласка на нове вакцине које су развили његови фармацеутски партнери уместо да обезбеди да се основна вакцинација спроводи, јер је углавном „од врха надоле“ и што субвенционише Биг Фарма путем сумњивих уговора и подстицаја.

Прочитајте још:  Хрватска посла: Изучавање ћирилице као старог хрватског писма у школама у Хрватској
Ипак, Гави инсистира да су сви његови напори у име „спасавања дечијих живота“, каже научница Анне-Емануелле Бирн, др.

Гејтс фондација држи монопол у режији Гавија.

Иако као „јавно-приватно партнерство” његова листа приватних донатора укључује више од 50 појединачних корпорација, већина њих је донирала само између 200.000 и неколико милиона долара Гавију.

Прочитајте још:  Истрага о куповини Фајзерових вакцина: Урсула фон дер Лајен се дописивала са шефом компаније
Гејтс фондација је до данас донирала 4,1 милијарду долара.

Поред места које имају Гејтс фондација, СЗО, УНИЦЕФ и Иницијатива за приступ здрављу Клинтон, чланови одбора укључују представнике земаља донатора – од којих су САД највећи донатор – и земаља на мети Гавијевих интервенција.

Представници индустрије укључују Андрењ Отооа, који је докторирао фармацију, раније је био у Пфизер-у, а сада представља Мерцк, и Саи Прасад из Бхарат Биотех.

Неколико „независних појединаца“ из глобалних финансија и владе такође седи у одбору, заједно са једним представником организација цивилног друштва.

Прочитајте још:  „Смакнућемо сваког ког желимо“: Да ли се милијардер шалио или открио међународну заверу
Гави дистрибуира ХПВ вакцину у Африци од 2011. године када је финансирао програм Руанде да буде прва афричка нација која спроводи национални програм вакцине против ХПВ-а намењен девојчицама млађим од 15 година.

Данас се тврди да има 90% покривености за девојке у Руанди.

Прочитајте још:  Путин упозорио: Имамо боље оружје од НАТО-а и спремни смо да га употребимо. Не блефирам
Иако се Гавијев лого, а не Гејтс фондације, појављује у промотивној литератури и саопштењима за штампу о ХПВ-у, истраживачи тврде да Гејтсово значајно финансирање Гавија и СЗО, као и давање грантова за истраживање фондације дају јој велику моћ да покреће глобалне и локалне здравствене приоритете и трошење.

У септембру, Фондација Гејтс доделила је скоро 2 милиона долара, петомесечни грант за Сидани Гроуп у Нигерији, која пружа техничку помоћ за Фазу 1 увођења вакцине у Нигерији.

Прочитајте још:  Украјина спремна на све! Ево како желе да добију рат
Фондација је такође финансирала ХПВ испитивања у земљама са ниским и средњим приходима, као што су Индија и Кенија, која оправдавају масовну вакцинацију и која се користе за давање препорука о дозама, од којих су неке завршиле скандалом.

Кампања за искорењивање рака грлића материце подсећа на претходну кампању Гејтс фондације, коју је такође покренула СЗО и коју су подржали Гави, УНИЦЕФ и други, за искорењивање дечије парализе.

Та кампања је на крају посустала и такође је довела до „масовног избијања инфекција изазваних вакцином“ које „захватају већи део Африке“, известио је БМЈ.

До краја 2020. Гави је финансирао увођење ХПВ вакцине у 13 афричких земаља.

Сада је иза новог круга увођења.

„Дубоко сам узнемирен континуираним нападима Биг Пхарма/ГАВИ/СЗО на афричке људе, на врхунцу очигледно непотребних, опасних и скупих ињекција“, рекао је Шабнам Палеса Мохамед из организације Цхилдрен’с Хеалтх Дефенце Африца за  Дефендер.

„Од кључног је значаја да ојачамо наше напоре да подигнемо свест у Африци о злочинима Биг Пхарма и информисаном пристанку“.

Али, додала је, постоји велики отпор према овом програму од стране афричког народа.

„Афричке земље су имале важну улогу у одбацивању већине дистопијских амандмана на Међународне здравствене прописе на Светској здравственој скупштини 75 СЗО прошле године“.

Према Гавију, скоро 80-90% процената од око 300.000 смртних случајева годишње од рака грлића материце — четвртог по учесталости рака међу женама — јавља се у земљама са ниским и средњим приходима, а већина се јавља у подсахарској Африци.

Прочитајте још:  ГДЕ ЈЕ АНА БРНАБИЋ? Примила вакцину и нестала
Око 8.000 Нигеријки годишње умре од рака грлића материце у Нигерији, рекао је Мухамед Али Пате, министар здравља и социјалне заштите.

Више стопе се углавном приписују ниским скринингом рака грлиц́а материце и ограниченим могуц́ностима лечења у региону, иако стварни бројеви увелико варирају од земље до земље.

ХПВ вирус може довести до рака грлиц́а материце, али велика вец́ина инфекција пролази сама од себе.

Постоји више од 150 сојева ХПВ-а.

Високоризични типови ХПВ-а могу изазвати абнормалности ћелија грлића материце које су претходници рака, иако ХПВ инфекција није једини фактор ризика за рак грлиц́а материце.

Утврђено је да редовни папа скрининг смањује учесталост и смртност од рака грлића материце код жена за најмање 80%.

Прочитајте још:  Ратни злочинац Блер признаје: Приближавамо се крају доминације Запада
Али Гави тврди: „Рак грлића материце се готово у потпуности може спречити вакцином, што значи да је поред скрининга за рано откривање, увођење ХПВ вакцине кључно за спречавање инфекција“.

Службеници јавног здравља попут др Дајан Харпер са Одељења за породичну медицину Универзитета у Мичигену славе Гавијеву стратегију.

Харпер је за  Дефендер рекао: „Нигерија прави невероватне кораке у елиминисању ризика од рака грлића материце у својој популацији вакцинацијом својих девојчица“.

Лионс-Веилер се не слаже:

„Прво, студије никада нису показале да ХПВ вакцине смањују учесталост рака грлића материце“.

„Уместо тога, показали су да ХПВ вакцине смањују преваленцију интраепителне неоплазије грлића материце, предуслов који је понекад повезан са раком грлића материце, повезан са ХПВ-овима усмереним на ХПВ вакцину“.

„Друга важна тачка, а ово је директно повезано са првом, јесте да је биомедицинска истраживачка литература пуна студија које показују да су програми вакцинације против ХПВ-а заправо изазвали замену раније најчешћих типова ХПВ-а ређим типовима ХПВ-а који такође изазивају рак“.

„Ово је познато као замена ХПВ типа“.

„Ређи типови ХПВ-а могу бити мање уобичајени јер су смртоноснији“.

„То значи да би програми вакцинације против ХПВ-а требало да доведу до повећања стопе рака грлића материце чак и код потпуно вакцинисаних популација, укључујући агресивније карциноме у ранијој доби“.

Проучавање ефикасности ХПВ вакцине за елиминацију рака грлића материце је изазов због дужине времена између инфекција, развоја рака (просечно време 23,5 године), недостатка адекватног информисаног пристанка, сложености између ХПВ инфекције и рака грлића материце и негативног утицаја сексуалног понашања девојчица, које може погоршати ризик од рака грлића материце“.

Прочитајте још:  Тиодоровић опет шири панику и хоће још једну вакцину
Међутим, вакцина Гардасил је повезана са безброј нежељених догађаја.

Неки од утицаја који су примећени након вакцинације против ХПВ-а укључују трајно онеспособљавање аутоимуних и неуролошких стања као што је синдром постуралне ортостатске тахикардије, или ПОТС, фибромијалгија и мијалгични енцефаломијелитис/синдром хроничног умора.

Прочитајте још:  ЗВАНИЧНА СТУДИЈА О ШТЕТНОСТИ ФАЈЗЕР ПЕЛЦЕРА !!!
Било је на хиљаде извештаја о нежељеним догађајима широм света.

Рецензирана научна литература из САД, Аустралије, Данске, Шведске, Француске и Јапана, као и статистички подаци које су објавиле агенције за јавно здравље у свакој од ових земаља показују уверљиве повезаности између ХПВ вакцинације и аутоимуних стања.

Мерцк води базу података таквих пријављених нежељених догађаја, али те информације не објављује јавно.

Прочитајте још:  У БиХ се очекује и до 10.000 миграната дневно
Окружни судија Северне Каролине наредио је Мерку да преда све своје базе података о нежељеним догађајима Гардасила тужиоцима који туже фармацеутског гиганта за повреде које је наводно изазвала вакцина.

Федерални програм компензације за повреде од вакцине исплатио је више од 70 милиона долара људима који су поднели захтеве у вези са Гардасилом за повреде.

Тренутно је око 80 случајева на чекању против Мерка због повреда вакцином на савезном суду у САД.

Мајкл Баум, старији партнер у Виснер Бауму и адвокат који заступа тужиоце повређене вакцином у неколико тужби против Мерка, рекао је за Дефендер да подаци о повредама ХПВ вакцине у САД изазивају озбиљну забринутост у вези са масовним програмом вакцинације у Нигерији:

„САД подаци јасно показују да ће вакцинација милиона нигеријских девојчица Гардасилом изазвати запањујући број озбиљних нежељених догађаја, укључујући смрт“.

„Пре ЦОВИД-а, Гардасил је имао више извештаја о нежељеним догађајима у САД него било која друга вакцина“.

„Знамо да је опасно, а поврх тога, његова ефикасност у превенцији рака грлића материце никада није заиста утврђена“.

„Не постоји ниједна студија која показује да Гардасил може да спречи рак грлића материце јер Мерцкове студије нису биле осмишљене да утврде ту тврдњу. Ипак, Мерцк продаје Гардасил широм света као „вакцину против рака грлиц́а материце“.

„Да је компанија заинтересована да подржи ову тврдњу, до сада би спровела дугорочне студије“.

„Али није. Верујем да је тужна истина да је Мерцк-у више стало до профита него до људи.”

Прочитајте још:  Јапан забранио улазак страним држављанима
Према чланку у Бритиш Журнал оф Цлиницал Пхармацологy, већина „земаља са ниским до средњим приходима“ има веома ниске стопе пријављивања нежељених догађаја повезаних са вакцинама или другим фармацеутским производима.

Овај недостатак извештавања отежава да се сазна колико је нежељених догађаја повезано са увођењем које су се до сада десиле и Лајонс-Вајлер упозорава да би средства која сада иду за вакцинацију уместо тога требало да иду на скрининг рака грлиц́а материце, што је за већину људи лековита дијагностика.

„Рано откривање је кључно, а одлагање скрининга јер се човек осећа заштићеним због погрешне приче о ХПВ вакцинама које штите од рака грлића материце ће довести до повећања случајева рака у касној фази и смрти“, рекао је он.

Прочитајте још:  Примио 10 вакцина у једном дану, власти покренуле истрагу
Харпер је такође подржавао скрининге, али и снажно подржавао вакцине.

„Није питање улагања само у вакцинацију или само у скрининг“, напомиње Харпер.

„Обе ствари су неопходне. Компромиси у износу коначног новца који се додељује сваком биће неопходни, али оба су неопходна.”

Ким Мацк Росенберг, вршилац дужности генералног саветника за ЦХД и коаутор књиге „Пробна вакцина против ХПВ-а“ изразила је озбиљну забринутост у вези са шемом:

„Пошто сам неколико година детаљно проучавао ХПВ вакцине, дубоко сам забринут због кампање масовне вакцинације у Нигерији. Уместо вакцинације милиона девојчица, требало би предузети кораке за смањење фактора ризика који могу допринети настанку рака грлића материце, укључујући рану трудноћу и вишеструке трудноће, лошу исхрану и лош статус ухрањености, недостатак приступа чистим горивима за кување и друго.

„Штавише, било је толико иновација у скринингу рака грлића материце које сада омогућавају лекарима и другима да лакше изврше прегледе, чак и у руралним областима“.

У САД, тренутни распоред вакцинације против ХПВ-а који препоручује ЦДЦ су две дозе Мерцкове вакцине Гардасил 9 за децу узраста од 9 до 14 година и три за децу узраста од 15 и више година.

Прочитајте још:  103 године старa житељница Башкирије успјешно вакцинисана вакцином "Спутник V"
Гардасил 9, који штити од 9 ХПВ сојева, једина је ХПВ вакцина дистрибуирана у САД.

Нигеријски саветодавни комитет за вакцине је 2021. препоручио Гардасилову четворовалентну ХПВ вакцину за употребу у Нигерији, која штити од четири соја.

Прочитајте још:  Вијетнам: Четврто дете умрло након убризгане вакцине Фајзер
Када је вакцина први пут дошла на тржиште, СЗО је препоручила курс од три дозе било које верзије вакцине – али је 2014. променила препоруку на две дозе као део рутинске вакцинације.

Прошле године, СЗО је објавила да „једнократна доза вакцине против хуманог папилома вируса (ХПВ) пружа солидну заштиту од ХПВ-а“ и поново је променила своје препоруке у „једну или две дозе“ за девојчице и жене од 9 и више година, на основу „доказа који се појављују током протеклих година“, али без икаквих цитата.

Прочитајте још:  Гејтс се од вакцина окреће – виртуалној реалности! Улаже богатство у нову агенду
Али већина саопштења за штампу славила је препоруку за једнократну дозу као „јефтинију, мање интензивну за ресурсе и лакшу за администрацију“, предвиђајући да ће то „променити игру“, додајући да „препорука за једну дозу има потенцијал да нас доведе брже до нашег циља да 90 одсто девојчица буде вакцинисано до 15 година до 2030.

Лионс-Веилер је рекао да су упутства око дозирања „апсолутно погрешна“, јер прелазак на „једну или две дозе“ заправо не чини помак од препорученог распореда за две дозе, али би могао олакшати прихватање програма за скептике.

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *