Рођак амбасадора Србије у САД Марка Ђурића таоц Хамаса

2

Марко Ђурић (Фото: http://www.kim.gov.rs/)

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић рекао је да је међу таоцима које држи Хамас и његов рођак Алон Охел, 23-годишњак који има израелско и српско држављанство, преноси Н1 Београд.

„Напад на Израел је веома лична ствар за моју породицу. Имам много рођака и драгих пријатеља у Израелу. Мог рођака, Алона Охела, 23-годишњака, који има двојно израелско-српско држављанство, и са којим делим прадеду из Новог Сада, по мајчиној страни, отели су 7. октобра терористи. Од тада, заједно са целом породицом и добрим људима који су спремни да помогну, укључујући и српску и израелску владу, радимо 24/7 да га вратимо. Алон је даровити млади пијаниста, огромног талента и чисте душе, нашироко познат по помагању другима. Према очевицима, он је покушао да помогне својим пријатељима на музичком фестивалу, ризикујући живот током напада. Он је, такође, храбар човек, и верујемо да чини исто, помаже другима, где год да је. Недостаје нам страшно и желимо да се врати одмах“, рекао је Ђурић у интервјуу за Јерусалим пост.

Указао је да „страшни напад на Израел и јеврејски народ који се десио на кибуц Симчат Тора има глобалне импликације“.

„Сада, више него икад, свет треба да остане уједињен, како би зауставио сваки облик насиља, свуда“, поручио је Ђурић и оштро осудио Хамасов терористички напад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да је прадеда његовог рођака Алона Зеев Ашкенази из града Новог Сада.

„Тамо је био активан као члан Хашомер Хацаир и других јеврејских организација. Kао младић, вођен ционистичким идејама, напустио је Нови Сад и упутио се у Свету земљу у марту 1941. године. Остатак породице, укључујући и моју баку Миру Шенберг, остао је. То се десило свега месец дана пре инвазије нацистичке Немачке на Југославију“, прича Ђурић.

Прочитајте још:  Тајни договор века: Украјина је продата са свим својим изнутрицама јеврејском олигарху?

Наводи да је Зеев стигао у Свету земљу, и заједно са хиљадама других из Србије, учествовао у оснивању државе Израел.

„Такође, Србија је била велики центар ционистичког покрета. Породица оца Теодора Херцла долази из Земуна. Земун је такође био родно место ранина Јуде Бена Шлома Хај Алкалаја, који је данас познат као претеча модерног ционистичког покрета. Мало је познато да је Kраљевина Србија била прва земља на свету која је звбанично подржала и признала Балфурову декларацију 1917. године, и тиме подржала идеју оснивање Израела пре више од 100 година“, подсећа Ђурић.

Н1

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас и на нашем инстаграм налогу

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Васељенска (@vaseljenska)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Рођак амбасадора Србије у САД Марка Ђурића таоц Хамаса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *