ОТКРИВЕНИ ШОЛАКОВИ ПОШТАРИ: Задатак је уништити Пошту док “Д Експрес” преузима посао!

0

Шолакова Нова С рекламира Д ескпрес

Део запослених у “Пошта Србије”, већ данима уназад је у противзаконитој обустави рада, а позадина ове обуставе тек сада, када су и грађани и само предузеће озбиљно погођени излази на видело. Поштари организатори обуставе рада од првог дана оглашавају се на телевизији Нова С, а међу њима као коловођа се појављује поштар Стефан Митровић из Београда.

Како су “Новости” раније писале према сазнањима “Митровић није само обичан поштар већ власник “Д Експреса” и синдикалац Драгана Ђиласа и Драгана Шолака.”

Како сазнајемо синоћ око 20 сати, припадници Управе Криминалистичке полиције и Пореске полиције, упали су у просторије Д-Експреса, због одређених нерегуларности у раду компаније, како наша редакција сазнаје из поузданих извора из МУП-а, пронађени су уговори који указују на повезаност појединих запослених ЈП “Пошта Србије” са овом компанијом, а међу њима је и лепо лице противзаконитог штрајка, који је од почетка обуставе згрнуо 6 милиона.

Водитељка телевизије Н1, је приликом укључења из просторија Д Експреса, саопштила како је истој фирми повећан обим посла од како је у току штрајк Поште, а оно што је привукло пажњу наше редакције јесте да се ова компанија, иначе конкурент Пошти рекламира на Новој С, а да постоје ПР текстови публиковани 23. октобра, док је обустава у “Пошти Србије” почела већ сутрадан 24. октобра. У медијима су се појављивали и наводи да је прави власник Д Експреса Драган Шолак.

Председница Владе Ана Брнабић, је након потписивања споразума са репрезентативним синдикатима у Пошти, јасно рекла да Стефан Митровић не може да говори у име свих радника Поште Србије, с обзиром на то да представља мање од 50 радника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Синдикати просвете прихватили Протокол Владе Србије, неће ићи у штрајк

„Тај синдикат који представља господин Стефан Митровић, који има свој синдикат у Пошти Србије, а који броји 48 чланова. Дакле 48 радника, од 14.100 запослених се зове у медије и позива да говори у име свих радника Поште Србије. Ми смо позвали све синдикате, ја сам разговарала са свима – два репрезентативна и два нерепрезентативна синдиката. Они заједно представљају више од 7.000 радника поште. И нећете ми сада рећи да човек који представља 48 радника може да говори у име свих радника поште, а они који представљају 7.000 и више радника не могу да говоре у име свих радника поште? То је човек који је представник синдиката који је у коалицији са Драганом Ђиласом, ти људи имају политички протест, тај протест угрожава Пошту Србије, угрожава њихово радно место и висину плата свих осталих радника поште. Он је синоћ снимио видео којим јасно позива на изборе 17. децембра, говори као политичар, не као синдикалац. Очигледно има политичку агенду, он и његове колеге који су чланови Ђилаосве странке и представљају 48 радника од укупнио 14.100 запослених“, изјавила је Брнабићева.

Синдикат чији је Митровић представник је подржао на предстојећим изборима листу “Србија против насиља”.

Фирма Д Експрес има представништва широм Србије, али седиште јој је у Луксембургу, па је вероватно реч о лиценци, а то није први пут Шолаку да на сличан начин послује у Србији, јер и Јунајтед Група, по којој је јавности у Србији најпознатији послује по сличном принципу.

 

Намеће се закључак да Шолакова телевизија, рекламира Шолаково предузеће, и пропагира илегалну обуставу рада у Пошти како би се стекао профит.

Прочитајте још:  Нови Сад: Ухапшен полицајац због отмице!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *