БЕЗОБРАЗНИ И ЗЛОБНИ НЕМАЧКИ АМБАСАДОР НЕГИРА СРПСКЕ СВЕТИЊЕ: Незаборавна посета КОСОВСКОМ манастиру на листи УНЕСКО!

0

БЕЗОБРАЗНИ И ЗЛОБНИ НЕМАЧКИ АМБАСАДОР НЕГИРА СРПСКЕ СВЕТИЊЕ: Незаборавна посета КОСОВСКОМ манастиру на листи УНЕСКО!

Делегација немачких званичника и амбасадора ове земље у региону посетила је велику српску светињу – манастир Високе Дечане.

Прочитајте још:  Вучић је издао Србе: Протест 9. јануара у Косовској Митровици
Састали су се са игуманом манастира и разговарали о изазовима са којима се суочавају Српска Православна Црква и Срби на Косову и Метохији.

Ова делегација је још јуче допутовала у Приштину, где их је угостио немачки амбасадор у Приштини, Јорн Роде.

Данас су се састали са косовским премијером, Аљбином Куртијем. Разговарали су о регионалним питањима и путу Косова ка ЕУ, известио је Роде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У току дана су посетили Високе Дечане.

Манастир су обишли политички директор за југоисточну Европу у немачком Министарству спољних послова, Михаел Рајфенштул и немачки амбасадори у Приштини, Београду, Сарајеву, Подгорици, Скопљу и Тирани.

Прочитајте још:  Седница СБ УН накратко прекинута због шиптарске заставе; Селаковић: Понижавајуће стање српске баштине на КиМ
А онда се безобразни, дрски и бахати немачки амбасадор Јерн Роде осилио да једну од највећих и најстаријих српских светиња – манасир Високи дечани – назове тзв..”косовским”!

„Данас смо закључили нашу конференцију немачких амбасадора региона незаборавном посетом“, саопштио је Јерн Роде, наводећи да су Високи Дечани „косовски манастир који се налази на листи УНЕСЦО-а“.

У објави на друштвеној мрежи X наглашава да је реч о јединственом месту, те се захваљује игуману манастира оцу Сави и братији на гостопримству и дискусији.

О посети је известио и сам манастир.


„Након обиласка манастира са водичем, места светске баштине УНЕСКО-а, познатог по свом историјском значају у региону, делегација је током ручка разговарала са игуманом манастира, оцем Савом“, поручили су из Високих Дечана.

Наглашавају да је разговор био усредсређен на актуелне изазове са којима се суочава Српска Православна Црква и српска заједница на Косову.

Посета немачких званичника Високим Дечанима долази након недавног измештања споменика српским војницима страдалим 1912-1918, на српском православном гробљу у Приштини, које је подигло буру и наишло на многобројне осуде српске јавности и критике на рачун француске и немачке амбасаде у Приштини.

Управо су ова два дипломатска представништва потврдила у заједничком саопштењу да је споменик измештен на иницијативу француске амбасаде.

Прочитајте још:  Лајчак прети: Боље уклонити барикаде политичким договором него булдожером
Свему је претходило обележавање Дана примирја 11. новембра, када се на фотографијама са овогодишње церемоније, за разлику од претходних година, иза немачког и француског амбасадора уочило да недостаје спомен обележје српским војницима.

Васељенска/Глас јавности/КосСев

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *