Велике компаније напуштају Икс због Масковог “антисемитизма”; Милијардер најављује тужбу

0
маск, икс

Илон Маск (Фото EPA-EFE/LUDOVIC MARIN)

Више великих компанија најавило је да ће обуставити рекламирање на друштвеној мрежи Икс (некадашњи Твитер) усред забринутости да би њихове рекламе могле да се појаве поред “говора мржње”, након што је власника, америчког милијардера Илона Маска Беле кућа оптужила да распирује антисемитизам, преноси АП.

Либерална активистичка група “Медиа метрс” навела је у четвртак да су рекламе “Епла”, “Оракла”, мреже “Ен-Би-Си Универзал Браво” и “Комкаст” такође приказиване поред антисемитског материјала на тој мрежи.

Компанија “ИБМ” ове недеље је престала да се рекламира на Иксу, након извештаја да се њихова реклама појавила поред материјала који велича нацисте.

“ИБМ има нулту толеранцију на говор мржње и дискриминацију, па смо моментално суспендовали наше рекламирање на Иксу, док истражујемо околности ове апсолутно неприхватљиве ситуације”, саопштила је компанија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Европска комисија је у петак, такође, навела да ће паузирати рекламирање на Иксу и осталим друштвеним платформама, због повећаног говора мржње.

“Дизни”, “Лајонсгејт” и “Парамаунт глобал” су такође поручили да прекидају или паузирају рекламирање на тој друштвеној мрежи.

Бела кућа осудила је Маска због, како је наведено, “понављања гнусних антисемитских лажи” на Иксу и поручила да је реч о “ужасном промовисању антисемитске и расистичке мржње”.

Маск је раније ове недеље изазвао оштре реакције твитовима у којима је одговорио на поруке другог корисника, који је оптужио Јевреје да наводно “шире мржњу према белим људима”.

Милијардер је конкретно на ту објаву одговорио речима: “Ви заправо говорите истину”.

Маск одговара тужбом

Маск је рекао је да ће Икс у понедељак поднети тужбу против свих организација које су допринеле “лажном” нападу на ту друштвену мрежу.

Прочитајте још:  Русија је зарадила милијарде од нафте, упркос антируским санкцијама ЕУ

“Тужба ће бити поднета у делићу секунде у понедељак. Икс подноси термонуклеарну тужбу против медија и свих умешаних у овај лажни напад на нашу компанију”, написао је Маск на Иксу.

Маск је усред критика у петак објавио да ће сваки корисник Икса који јавно подржава геноцид бити блокиран.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *