ЗАВЕТНИЦИ ПОЗВАЛИ АФД ДА ОД БЕРЛИНА ЗАТРАЖИ ШМИТОВО ПОВЛАЧЕЊЕ ИЗ БиХ

0
заветници

Ђурђевић посетила Бундестаг на позив АФД: Желимо Европу суверених држава

Делегација Српске странке Заветници посетила је њемачки Бундестаг, где је на позив парламентарне странке Алтернатива за Немачку /АФД/ разговарано о потреби очувања Косова и Метохије у саставу Србије и хитном повлачењу Кристијана Шмита из БиХ.

Председник Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски је на састанку са представницима АФД-а, међу којима са копредсједавајућим странке Tином Крупалом, разговарала и о негативној улози Шмита у Републици Српској, за којег је оцењено да представља главни извор нестабилности у БиХ.

Она је нагласила да је антидејтонско понашање лажног високог представника, који нема мандат Савета безбедности УН, апсолутно неприхватљиво и да оно дискредитује њемачку дипломатију.

“Кристијан Шмит тиме што своју самовољу намеће као закон српском народу крши Устав БиХ и покушава да развласти институције Републике Српске, чије руководство са пуним правом одбија да призна његов непостојећи легитимитет”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Она је позвала представнике АФД-а да од власти у Берлину затраже Шмитово повлачење из БиХ.

Учесници сусрета били су сагласни у критичком ставу према политици коју представља предсједница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и размијенили мишљења о дубокој кризи ЕУ.

Делегација Заветника истакла је да политика њемачког канцелара Олафа Шолца и француског предсједника Емануела Макрона саучествује у терору који режим Аљбина Куртија спроводи над српским народом и његовом културном и историјском баштином на Косову и Метохији.

Председница Заветника поклонила је лидеру АФД-а мајицу са натписом “Нема предаје” и истакла задовољство што суверенистичке и државотворне снаге јачају у цијелој Европи.

“Ми не желимо уцене из Брисела, већ Европу суверених држава”, поручила је Стаменковски, која је и један од лидера опозиционе коалиције Национално окупљање.

Прочитајте још:  ОЛОШ СА Н1 ТРАЖИ ДА СЕ УБИЦА ОСМОРО ДЕЦЕ У ОСНОВНОЈ ШKОЛИ НА ВРАЧАРУ ПУСТИ НА СЛОБОДУ И ДА БУДЕ УПИСАН У ДРУГУ ШKОЛУ! (ВИДЕО)

Крупала је пожело срећу Националном окупљању на предстојећим изборима у Србији.

АФД је у марту затражила да Њемачка повуче признање такозване косовске независности.

Срна

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *