Букти сукоб у врху СНС-а: Вучић и Гашић у “рату” због неправедних напредовања појединих чланова странке

1
вучић гашић

вучић гашић

Букти сукоб у врху СНС-а: Вучић и Гашић у “рату” због неправедних напредовања појединих чланова странке.

Иако се скривају од очију јавности, сукоби међу напредњацима све више избијају на површину. Према сазнањима медија, најновији сукоб избио је између неформалног шефа СНС Александра Вучића и досадашњег министра полиције Братислава Гашића. Како наводе наши извори из владајуће партије, све је почело након избора Милоша Вучевића за председника странке, а наставио се одлуком Вучића да спречи избор новог директора полиције.

Осим сукоба у Нишу и Крушевцу унутар локалних одбора СНС, незадовољство постоји и међу настаријим и најмоћнијим људима у СНС. Један од таквих примера јесте све веће незадовољство Братислава Бате Гашића, дугогодишњег министра и бившег директора Безбедносно информативне агенције (БИА).

Прочитајте још:  Руски извори: План за Косово може потписати Брнабићка уместо Вучића
Управо је Гашић, истичу наши саговорници, незадовољан кадрирањем у врху странке због чега је у сукобу са и даље неформално првим човеком СНС Александром Вучићем.

Саговорник медија тврди да је сукоб између Александра Вучића и Братислава Гашића кулминирао након што је Милош Вучевић преузео лидерску позицију у странци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сукоб Гашића и Вучића дуго траје. Почео је још када је уместо тријумвирата Милоша Вучевића, Марка Ђурића и Братислава Гашића, а који је требало да управља СНС, за председника странке изабран Вучевић. Гашић због тога није био задовољан јер је сматрао да је за СНС учинио могао више од Вучевића. На крају крајева, он је био финансијер странке од самог почетка”, објашњава саговорник за медије.

Прочитајте још:  Мештани угрожени након што је кинески Зијин утростручио производњу у комбинату бакра у Србији
Према тврдњама извора, сукоб је само кулминирао од избора председника странке, а да несугласице између Вучића и Гашића трају и дуже потврђује одлука Вучића да спречи избор новог директора полиције.

„На састанцима са најближим сарадницима Вучић би умео да каже како сумња да Гашић даје странцима компромитујућа документа о њему и осталим представницима власти, нарочито после Бањске. Током недавне посете у Кини пред неколико људи је рекао да није задовољан радом Гашића и да мисли да ради против њега. Већ годину дана он не дозвољава Гашићу да постави директора полиције. Актуелни министар хтео је да доведе у МУП своје кадрове из БИА, укључујући и на место директора, али му то није омогућено“, поручује наш саговороник.

О сукобима међу напредњацима јавност је недавно сазнала. Наиме, међу напредњцима у Крушевцу последњих недеља дешава се прави мали „рат“ и ерупција незадовољства кадровском политиком.

Прочитајте још:  Ко може да натера трговце да смање марже
Како сазнајемо, дугогодишњи чланови СНС нису задовољни што партија на високе позиције поставља млађу гарнитуру чланова коју предводи Невена Ђурић, чији је рад јавно хвалио и председник Србије Александар Вучић.

Због овог сукоба, Братислав Гашић, министар полиције и политички најмоћнији напредњак у Крушевцу, морао је да донесе одлуку да предводи изборну листу СНС у овом граду и тако смири тензије како би напредњаци покушали да задрже власт.

Прочитајте још:  Режим уместо да брине о Србима на Косову и Метохији, они их исељавају ради гласова на предстојећим изборима!
И тада смо објавили да Братислав Гашић није био задовољан због одлуке да Милош Вучевић дође на чело СНС.

„Он се није супротставио Вучићу, нити другим функционерима који су подржали Вучевића, али није благонаклоно гледао на тај избор. Гашић је представник старе гарде напредњака у Крушевцу, која такође није била на страни Вучевића. То је била шира димензија незадовољства у партији“, објашњава извор близак СНС у Крушевцу.

Прочитајте још:  РИК: Обрађено 98,73 одсто бирачких места, СНС-у 42,91 одсто гласова
Осим незадовољства због избора Вучевића, озбиљан јаз у односима крушевачких напредњака десио се и на релацији млађих и старијих кадрова. Повод је била Невена Ђурић, функционерка СНС.

„Велико незадовољство у партији било је због успона Невене Ђурић, младе и амбициозне функционерке из нашег града. Она је стигла до места народне посланице, потпредседнице странке, што су старији напредњаци у Крушевцу огорчено посматрали. По кулоарима се причало да је прескочила одређене кораке, да није заслужила пре неких људи да постане посланица и потпредседница. Ђурић је представница млађе гарде, која је ушла у сукоб са старијим напредњацима“, објашњава наш саговорник.

Нулта тачка.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Букти сукоб у врху СНС-а: Вучић и Гашић у “рату” због неправедних напредовања појединих чланова странке

  1. GLASAČI I PENZIONERI STAVITE PRST NA ČELU!

    Pismo zahvalnosti Aleksandra Vučića, kao građanina, a ne predsednika je njegova suluda zahvalnost je bacanje pepela u oči penzionera. Naime on veliča da je digao Srbiju do nebesa neljudski otetim penzijama (oko 800 miliona evrа), a zaboravio je da je državu dodatno zadužio za dvadeset milijardi evra. On se hvali da je penzija rasla, a rašće intenzivnije. Naveo je da je penzija 2012. godine iznosila u proseku 202 evra (22.834 dinara), a nije naveo da je prosečna penzija tada bila 60,50% tadašnje neto prosečne plate, a sada prosečna penzija iznosi 37.786 dinara (322,46 evra) i veća je u odnosu na 2012. godine za 150,945%, a iznosi 43,88% od prosečne neto plate. Prosečna neto plata u avgustu ove godine iznosi 86.112 dinara (734,77 evra) i veća je za 208,116% od prosečne neto plate 2012. godine (41.377 dinara). Troškovi stanovanja, struje, telefon u dvosobnom stanu u Boru avgusta u 2012. gogine izosile 13.978,78 dinara (123,66 evra)), a avgusta 2023. godine 23.882,59 dinara (203,78 eura). Uz pomoć tutora MMF prosečna penzija u vreme vladavine SNS pala je za realnih 37,88% u odnosu na rast prosečne plate i to je stvarno osiromašenje penzije, a vlasti mogu da lažu do mile volje. Problem je kod penzionera koji slepo veruju vlastima i slepo glasaju za njih, a ne vide svoju bedu. Iz ovoga proizilazi da penzioneri dobro razmisle da li da podrže SNS na izborima ili da izaberu drugog favorita i vrate pismo „zahvalnosti“. Umesto što je Vučić platio 39 miliona dinara Pošti za uručivanje „zahvalnice“, mogao je da obskrbi najbednije penzionere tim parama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *