РПЦ се изјаснила о забрани абортуса

0

(фото:ИН4С)

РПЦ се изјаснила о забрани абортуса.

уска православна црква (РПЦ) позвала је да се на зачеће током силовања жене сагледа из угла нерођеног детета. Овај предлог изнео је свештеник Роман Колесњев, истичући да дете није криво за начин на који је зачето.

„Силовање је страшна траума, али како да гледамо на то, са које стране? Сада, ако погледамо из угла детета, у наше лично име. Да ли је дете само криво за то како је зачето и ко су му родитељи?” — приметио је свештеник Роман Колесњев у етеру ТВ канала Крим 24.

Колесников је такође предложио размишљање о томе да постоје случајеви када је удата жена силована. А онда супружници одлучују да оставе дете. Дао је аналогију узимања туђег детета из сиротишта и подизања као свог. Свештеник је такође нагласио да дете у мајчиној утроби више није „део њеног тела“.

Прочитајте још:  Кијев забранио канонску Украјинску православну цркву Московске патријаршије
У Русији се последњих месеци говори о пооштравање правила о абортусу. Такви разговори се воде у Државној Думи. О овом питању прикупљају се мишљења различитих јавних група. Већ се активно расправља о  закону о забрани абортуса у приватним клиникама . Бивша посланица Државне думе Инга Јумашева изјавила је да без забране абортуса Русија не би могла да победи у специјалној операцији. Савет Федерације позвао је да се на савезном нивоу размисли о кривичној одговорности за изазивање абортуса, преноси РТ .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *