Југословен баста у коалицији са Украјинцима: Главни изборни програм – увођење санкција Русији!

0
Баста

Баста

Потпредседник Европског конгреса Украјинаца Мирослав Хочак и бивши министар привреде Раде Баста договорили су се да заједно учествују на предстојећим изборима у Србији 17. децембра. У саопштењу се наводи да је тачка окупљања “јасан проевропски став бившег министра привреде, као и његово јавно заступање аргумената у корист става да Србија треба да уведе санкције Русији”.

Додаје се да Хочак веома цени искрен и “истрајан став бившег министра привреде, који је због тога чак и трпео политичке последице”.

“Србији је место у Европској унији, заједници која баштини мир и толеранцију као највише вредности и зато политичко руководство земље треба да учини све што је могуће да се дође до пуноправног чланства”, сагласили су се Баста и Хочак.

Потпредседник Европског конгреса Украјинаца, који помаже украјинској заједници у Србији, истиче да не постоји неутралност као опција у случају рата у Украјини и да је свако ко је “неутралан” на страни агресора. Из тих разлога ново политичко руководство у Србији треба јасно да се определи ка европском путу, закључили су Баста и Хочак.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Европејац и бивши министар привреде Раде Баста на предстојеће изборе 17. децембра излази као Југословен, са јасним планом и програмом “Европски пут сад и одмах”.

Да се изјашњава као Југословен, Баста је дао изјаву у надлежној градској управи и тиме се сврстао међу више од 27.000 грађана Србије који су се на прошлом попису изјаснили као Југословени.

Раде Баста недавно је основао покрет “Европски пут” и најавио излазак на изборе, иако нико не зна ко су чланови његове странке, осим што се у јавности појавила информација да је потпредседник директор компаније “Биомелем” Зоран Илић.

Прочитајте још:  Нема затварања школа због коронавируса, фудбал без публике

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *