Ужасавајуће вести из Палестине: Израелски окупатори онеспособили све болнице у Гази

0
болнице

болнице

Ужасавајуће вести из Палестине: Израелски окупатори онеспособили све болнице у Гази.

Палестинско министарство здравља саопштило је данас да су болнице у северном блокираном појасу Газе потпуно ван функције због текућих израелских удара, нестанка струје и несташице горива.

Палестински медији цитирају министарство које је рекло: „Болнице у северном појасу Газе су потпуно ван функције… Сваки рањеник који успе да дође до ових болница наставиће да крвари све док не умре у агонији. То је оно што окупација жели, да повећа број жртава агресије, посебно на северу Газе, са циљем да примора људе да напусте своје домове и мигрирају на југ појаса.

Прочитајте још:  Копнена војска САД: Војници који неће да се вакцинишу биће отпуштени
Министарство је саопштило да је индонежанска болница на северу сектора претворена из медицинског центра у масовну гробницу док окупатори настављају опсаду, спречавајући изношење тела мртвих, која ће бити сахрањена у двориштима. У болници је 550 рањених и пацијената, од којих десетине захтевају хитну операцију; један број пацијената којима је било потребно вештачко дисање умрло је због недостатка кисеоника.

Министарство је потврдило да је окупаторска летелица делимично уништила медицински комплекс Ал Шифа и наставља да га блокира, претварајући га у војне касарне.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од почетка агресије 7. октобра у Појасу Газе је стављено из погона укупно 25 болница.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *