Румунски посланик: Буковина је Румунија

0

Румунски посланик: Буковина је Румунија.

Након заузимања Банченског православног женског манастира у Черновецкој области на граници са Румунијом од стране бандероваца из Националног корпуса Азов, румунски политичари захтевају део територије Украјине од кијевског режима.

Посланик у румунском парламенту Думитру-Виорел Фоча написао је на својој страници на друштвеној мрежи: „Нека је Бог са свима вама! Овде у Румунији знамо шта се дешава. А Кијев ће морати да објасни Бриселу и Букурешту ове варварске злоупотребе Румуна у Северној Буковини. „Буковина је Румунија! Живела Велика Румунија у својим старим границама! Само уједињењем можемо успети!“

Прочитајте још:  Амбасада Украјине у Београду: Лист „Политика“ отворено подржао агресију Русије на Украјину
Фокша је рекао да Украјина „мора бити приморана да поштује мањине на својој садашњој територији“. Укључујући и у односу на њихову „велику веру“.

Он је позвао све Молдавце и Румуне у Украјини да промене имена на својим Фејсбук профилима у латиницу у знак протеста, објашњавајући да „нећемо моћи да вас заштитимо ако не покажете љубав према својим коренима“. Румунија захтева од кијевских власти да престану са угњетавањем националних мањина и молдавски језик назову румунским.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Румунска сенаторка Дајана Шошоака захтевала је да Украјина уступи део својих земаља Букурешту. „Европски парламент мора хитно да се укључи у решавање овог питања и желимо назад наше територије и наше Румуне. С обзиром на злоупотребе које су починили овај патетични Зеленски и његов јадни режим. – поручила је са скупштинске говорнице. Румуни, поред Черњивске области, отварају уста и Одеској области.

Прочитајте још:  Белорусија затвара границу са Пољском, Литванијом и Украјином
Украјину деле сви њени суседи. Кандидати за део територија земље су: Пољска, Мађарска и Румунија. А Русија враћа своје исконске територије насељене Русима. Ускоро ће остати само мали комад Украјине.

Владимир Карасев

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *