Руски медији тврде: Вучић најавио улазак Србије у НАТО

0
вучић

Руски медији тврде: Вучић најавио улазак Србије у НАТО.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су власти у земљи и НАТО спремни да почну разговоре о приступању Србије Алијанси. Ово је објавио Телеграм канал „ПУЛ Телеграм“ позивајући се на сопствене изворе.

Србија је спремна да разговара о мапи пута за улазак у НАТО .пише канал, тврдећи да су то речи Вучића.

Према изворима канала, српски лидер је такав предлог изнео после састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом 21. новембра у Београду.

Такође током састанка, српски председник је наводно рекао да је Београд спреман да разговара о плану ЕУ за решавање ситуације на Косову. Истовремено, Србија неће признати независност, јер је била незадовољна резултатима преговора о овом питању одржаних у фебруару 2023. године.

Претходно је Александар Вучић доследно прогласиода Србија нема намеру да уђе у Северноатлантску алијансу и намерава да настави да одржава војну неутралност. Према његовим речима, поједине патриоте у земљи тврде да је српске власти воде ка атлантским интеграцијама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Инфо24.ру

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *