АЛБАНЦУ ПРОГЛЕДАЛА KРОЗ ПРСТЕ ЗА 30 МИЛИОНА: Тужитељка Милена Божовић, ПОТПИСНИЦА ПРОГЛАСА, одбацила кривичну пријаву за крађу докумената ‘Првог Партизана’ о производњи оружја и муниције!

0
милена божовић

Одлуком тадашњег поступајућег заменика јавног тужиоца у Посебном одељењу за сузбијање корупције ВЈТ у Београду Милене Божовић, тужилаштво је одбацило кривичну пријаву због давања мита запосленима у “Првом Партизану” против Шевћета Демировског након што је 21. 1. 2021. године на име опортунитета уплатио 29.393.925,00 динара.

Овај контроверзни бизнисмен из Северне Македоније, власник “АТС групе” из Скопја, био 11. новембра 2019. године ухапшен у акцији ВЈТ у Брограду, БИА И ВБА са пензионисаним инжињером у ПД “Први партизан” ад из Ужица Боривојем Глишовићем и још двојицом инжињера у том привредном друштву, Небојшом Ивановићем и Милованом Миловићем.

После само месец дана Демировски је пуштен уз јемство од 200.000 евра да се брани са слободе, а две године касније, не сачекавши вештачење о безбедности информација које представљају војну тајну, а које је Демировски желео за себе, Божовић му је дала опортунитет – да плати и да буде слободан и неосуђиван.

Демировски је тако аболиран кривице за кривично дело Давање мита у обављању привредне делатности, иако је хтео да дође до тајних података о пројектима и документима за производњу српског оружја и муниције.

Он је био ухапшен јер је као власник ПД “АТС гроуп” из Скопја , које се бави истом врстом делатности као привредно друштво “Први партизан”, јер је преко пензионисаног инжињера у ПД Први Партизан Боривоја Глишовића долазио у посед пословно-техничке документације и података који се односе на технологију израде појединих машина, односно на технологију израде оружја и муниције, а коју је развило ПД Први Партизан.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Учесник митинга подршке Србији назвао је то "знаком солидарности" два народа

За то је Глишовићу понудио новац у кешу од 61.000 евра да би свом привредном друштву прибаиво корист у виду поменуте техничке документације која је у влаништву ПД “Први партизан” на незаконит начин.

Опортунитет је примењен пре него што је стигло мишљење вештака за област технологија-безбедности информација 15. априла 2021. године којим је утврђенно да је документација која је одузета од Глишовића – аутентична, да је 6 група докумената, техничка документација ожначена са ОДБРАНА СЛУЖБЕНА (ВОЈНА) ТАЈНА –ИНТЕРНО И ПОВЕРЉИВО, на укупно 71 страницом, и други документи који су техничка документација без ознаке тајности.

Међутим, вештак је посебно указао да када је у питању предметна техничка документација у складу са чланом 34. Закона о производњи и промету наоружања и војне опреме – тајним подацима се сматрају – техничка документација за произвоњу наопружања и војне опреме за потребе Војске Србије те се не могу учинити доступним неовлашћеним лицима или продати трећим лицима без претходне сагласности Министарства обране , те се техничка документација која се користи за потребе опремања Војске Србије и снага одбране може сматрати тајним подацима.

Боривоје Глишовић је такође одлуком тужитељке Божовић 11. марта 2021. године на име опортунитета уплатио 500.000,00 динара, након чега је 12. 3. 2021. године кривична пријава против њега одбачена.

Kривична пријава против Небојше Ивановића одбачена је 21. октобра 2021. године.У односу на Милована Миловића треба да буде донета јавнотужилачка одлука.

У току је поступак пред Вишим судом у Београду за одузимање предмета од окривљених из разлога безбедности.

Пинк

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *