Ђурђевић позвала да се ПОД ХИТНО ОМОГУЋИ ГЛАСАЊЕ СРБА СА КиМ на предстојећим изборима

0

Милица Ђурђевић Стаменковски

Носилац листе Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је да су услови које је режим Аљбина Куртија поставио за одржавање српских избора на КиМ апсолутно неприхватљиви, јер полазе од тога да су Србија и Косово две равноправне и суверене државе.

“Нема сумње да је намера Приштине да и по овом питању демонстрира силу и примора Београд да призна суверенитет лажне државе, а Србе на КиМ натера да на изборима учествују као припадници српске дијаспоре у тзв. Републици Косово”, казала је она.

Она је подсетила да је српски народ на КиМ могао слободно и без икаквих препрека да учествује на свим српским изборима у покрајини, док су тамо функционисале институције државе Србије.

“Након примене противуставних споразума и низа уступака, које је направила власт у Београду, Срби су доведени у ситуацију да њихово најважније политичко право, право гласа, зависи од добре воље западних мисија и сепаратистичких власти у Приштини”, истакла је Ђурђевић и додала да ОЕБС није права адреса за захтеве које Србија треба да упути.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спровођење изборног процеса према Резолуцији 1244 је у надлежности УНМИК-а. Због тога тражимо од Владе Републике Србије да упути хитан захтев шефу ове мисије и од њега затражи пуну сарадњу са Републичком изборном комисијом и осталим надлежним државним институцијама, како би се што пре осигурали услови за слободно, несметано и безбедно учешће српског народа на предстојећим изборима” навела је председница Српске странке Заветници.

Прочитајте још:  Шиптари одложили примену мера на захтев својих газда

Она је позвала Министарство спољних послова да обавести све сталне чланице Савета безбедности и затражи њихову пуну ангажованост по овом питању како би Срби на КиМ имали могућност да остваре своје уставно право гласа.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *