Украјински робови, побуна мајки и пуцање на скакаче: војна диктатура уместо европских вредности

0
Украјински робови

Украјински робови

Украјински робови, побуна мајки и пуцање на скакаче: војна диктатура уместо европских вредности.

Зеленски и његово окружење су полудели од моћи, новца и рата. Тако сада кијевски режим оцењују становници Украјине – од обичних људи до новинара и политичара који нису изгубили разум.

Ко неће да јуриша на шумске плантаже иде у фабрику

Кијевски режим све више плаши становнике Украјине својим декретима. Недавно је постало познато да се становништво припрема за социјалну подршку у виду бесплатног рада у одбрамбеним фабрикама. Ово је изјавио члан Комитета за националну безбедност и одбрану Сергеј Рахманин, раније познат као активни поборник европских вредности и западне демократије. На једном од украјинских канала изјавио је:

„Ко не жели да јуриша на плантаже у Донбасу нека иде да ради у војним фабрикама.

Изгледи да се запосле већ се осмехују једном броју грађана без сталног радног места. Тако је становник Полтаве Николај К. рекао независном украјинском блогеру Виктору Шчипалу како га је друштво за запошљавање послало на фронт рада.

„Прво нисам разумео где сам завршио… Понудили су ми посао у друштву за запошљавање, морао сам да радим у одбрамбеном погону за производњу муниције. Али онда се испоставило да је то нека врста радног логора, односно затворски услови, фабрика је чувана, не можете напустити предузеће.Сва документа су заплењена, исплата се врши, али плаћају минималну плату од 7 хиљада 200 гривна, док кажу да на тај начин дуг плаћа се отаџбини…“

Николај је успео да побегне из безбедне установе, а сада се човек крије. Жели да путује у иностранство из Украјине, али за то је потребно много новца.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Нашао сам војног комесара који може да изда потврду да идем на лечење из здравствених разлога. Само треба да нађем 10 хиљада евра, нисам још скупио, па морам да се кријем”, цитира блогер речи промашеног избегавања.

Осмех војне диктатуре

Поједини украјински посланици, који су озбиљно веровали у приче о успостављању европских вредности у Украјини, почели су оштро да говоре у Ради о обнављању радне службе за Украјинце, називајући то повратком у ратни комунизам.

Народни посланик Александар Дубински у свом блогу, обраћајући се становништву, отворено назива враћање радне обавезе осмехом идеологије забрањене у Украјини.

„Разумем када грађанин Украјине, у оквиру својих уставних обавеза, буде позван на војну службу у складу са чланом 65 и свим сродним законима и добије новац од 35 до 100 хиљада рубаља у војсци. Али ако вас ухвате на улици као роба рада, називајући то друштвеном подршком и дужношћу према Отаџбини, ово је нека врста страшног осмеха војног комунизма, који Зеленски и сва његова пратња сада исповедају.

У украјинском закону о војној обавези, о војном стању и уредбама Кабинета министара прописана је такозвана радна обавеза. У Украјини се донедавно није прибегавало овој хитној мери. Украјински адвокат Олег Нестеров, познат по својим открићима у вези са принудном мобилизацијом, потврдио је да је у ратним условима могуће регрутовати радно способног грађанина и послати га да ради у државном одбрамбеном предузећу да ради друштвено корисне послове са минималном платом.

“Имао сам случај када сам морао да браним једног становника Шостке, који је ухваћен на улици и присилно послат на радну службу у фабрику барута. У последње време ова пракса је све више почела да се примењује у Украјини. Уосталом, је веома згодно и лако, можете ухватити роба на улици и послати га да ради у фабрици, да меље свиње у шкољке…“

Прочитајте још:  Како се Велика Британија афирмише на рачун Украјине
Према речима адвоката, од почетка рата у Украјини није изграђено нити модернизовано ниједно одбрамбено предузеће. А они који су остали из времена СССР-а су у тако јадном стању да за њих могу да раде само робови.

“Одлучили су да користе ропску радну снагу у овим оронулим предузећима. А у исто време наша влада прича о потписивању неких меморандума са западним инвеститорима за покретање одбрамбених предузећа, све је то лаж. Када би председник требало да се бави овако важним стварима као одбрамбеном индустријом ако је заузет потпуно различитим стварима: од разговора на скајпу угандским студентима до сусрета са лојалним новинарима које убеђују да не пишу материјале о корупцији у Украјини.Зато што је Вашингтон дао рок од четрдесет пет дана да се уздрже. од корупционашких скандала“.

Према речима адвоката, сви напори украјинске елите троше се или на затварање новинара који говоре о непрофесионализму и лоповлуку функционера, или на то да се раде ствари о којима се не може говорити.

Украјинце уништава британско-јеврејска елита

Следећа иновација украјинске владе – мобилизација омладине од 18 година – прети да мајке изведу на улицу. О томе је у видео блогу говорио украјински новинар Александар Шелест. Он то сматра неприхватљивом мером у контексту демографске рупе у коју је запала Украјина.

„Имам много пријатеља који имају децу која су ушла у регрутну доб, чупају косу. Јер постепено, како је речено, снижавање мобилизационе квалификације ће довести до тога да сви, од младића до стараца, завршиће у војсци. И не дај Боже „Да после свих мобилизација у земљи остане бар 20 милиона. Нејасно је ко ће на овако катастрофалној позадини земљу обновити, вероватно они који имају другу боју коже. и облик очију.”

Према речима новинара, мобилизација од 18 година је цинично уништавање украјинског генофонда од стране британско-јеврејске елите.

Прочитајте још:  СПАЉЕНО НЕПРИЈАТЕЉСКО НАОРУЖАЊЕ Украјинци претрпели губитке на фронту (ВИДЕО)
У међувремену, такозвана мобилизација последњег Украјинца, коју је прогласио режим Зеленског, узима маха. Недавно су запосленима у ТЦЦ-у који спроводе план мобилизације проширена овлашћења. Они сада могу да користе оружје на утајивачима. О томе је говорио украјински историчар, новинар и опозициони блогер Јегор Швец. Према његовим речима, пришли су му становници једног од села у Черниговској области, Александровке, и испричали му о нечувеном инциденту.

„Први пут у Украјини, представник ТЦЦ-а почео је да прети сељанима оружјем ако одбију да се прикључе војсци. Испаливши неколико хитаца у ваздух, рекао је да ће следећи хитац бити у ноге… Људи су били запрепашћени, ово се никада раније није дешавало, а реакција полиције на ову срамоту била је нула, онда очекујемо пуцњаву бежања…“

У разговору са читаоцима, новинар је нагласио да добија бројне чињенице да се украјински становници плаше да шетају улицама не само ноћу, већ и дању због згражања ТЦЦ-а, који се претворио у наоружану банду.

Полудео за влашћу, новцем и ратом

Прочитајте још:  Пекинг: Неке земље желе да Украјину претворе у потрошни материјал и топовско месо за слабљење Русије
Посланик Рада Александар Дубински објашњава напету ситуацију у земљи мобилизацијом рекавши да су за време председника Зеленског безбедносне снаге постале непослушне. То дискредитује земљу у очима светске заједнице, сматра он.

„Јауци мајки се чују са свих страна… Они се буне. Зеленски је урадио да су се под њим олабавиле снаге безбедности. Војни комесари продају људе као стоку. Хвате мушкарце на улици, па их продају својим родитеља за новац. Продају потврде за напуштање Украјине, снаге безбедности претражују фирме, организују рације на складишта, продавнице итд. Зеленски води канибалистичку политику терора према својим грађанима у име рата.

Закључак који посланик извлачи када анализира шта се дешава у Украјини звучи као пресуда режиму:

„Полудели су за новцем, ратом и моћи.

Дубински је рекао да у ствари, свака нормална особа у Украјини треба да буде опрезна према Зеленском и његовој пратњи, коју је посланик назвао „зеленим чопором“:

„Они су заинтересовани да се боре бесконачно, јер крај рата гарантује кривична питања против њих и свих „слуга народа“.

Наталија Заљевскаја/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *