Британски окупатори у саставу КФОР патролирају 18 сати дневно

0

КФОР (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Британски окупатори у саставу КФОР патролирају 18 сати дневно.

Прочитајте још:  Америчка агенција „преферира“ српску шљивовицу
Британски војници у саставу Кфора на КиМ распоређени су у сменама 18 сати дневно, како би спречили да оружје или оружане групе уђу у покрајину, пренео је Ројтерс.
“Тренутно вршимо рутинску патролу, која такође има за циљ схватање образаца живота (становништва), сакупљање обавештајних података о било каквим илегалним и сумњивим активностима, а онда се подаци шаљу Кфору и даље”, рекао је за Ројтерс британски поручник из састава Кфор Џош Гади, чији се тим налази у близини административне линије.
После догађаја у Бањској 24. септембра, НАТО је послао додатних 1.000 војника у регион, што је, како је недавно рекао генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг, “највеће појачање у последњој деценији” које је НАТО послао на Косово и Метохију, па је сада присутно 4.500 мировњака из 27 земаља.
Министарство одбране Велике Британије послало је у октобру додатних 200 војника у сврху појачања британског контингента који се састоји 400 војника.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=GadWk1ZQYh4

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *