Срамота: У Београду обележена годишњица “Голодомора” у Украјини

1

(фото:РуСербиа.цом)

Срамота: У Београду обележена годишњица “Голодомора” у Украјини.

У Београду, испред украјинске амбасаде данас је одржана годишњица “Голодомора” који украјинске власти сматрају “геноцидом Руса над Украјинцима”:

Прочитајте још:  Ђурђевић на протесту испред РИК-а: Опозиција која је позивала на бојкот референдума омогућила лакше крађу гласова
Држављани Украјине и Србије минутом ћутања и паљењем свећа у згради Амбасаде Украјине одали су данас почаст жртвама “Холодомора” (Голодомора” у Украјини.

Окупљеним грађанима обратио се саветник амбасадора Украјине Марко Мартињук који је са присутним сународницима поделио причу о животу своје преткиње која је страдала у Холодомори, док је Украјинка Наталија Таранушћенко на матерњем језику изрецитовала песму посвећену жртвама Холодомора, преноси Политика.

Из украјинске амбасаде наводе да је  ово страдање било производ свесног и намерног убијања милиона Украјинаца од стране Руса и додају да су захвални свим државама које су признале Холодомор као геноцид над украјинским народом, преноси Танјуг.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србија наоружава Украјину или не?
Подсетимо, Голодомор је, наводно изазвана вештачка глад 1932. и 1933 у тадашњем СССР који украјинске власти представљају као вештачки изазван “геноцид над Украјицима од стране Руса.

Занимљиво је да је идеја о “Голодомору” створена у Лавову у Западној Украјини који у том моменту није ни био део Совјетске Украјине.

Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Срамота: У Београду обележена годишњица “Голодомора” у Украјини

  1. Ове фукаре које носе ове лажне натписе трена именом и презименом јавно објавити и пљувати где год се појаве. Продале се фукар ко сва кур….. за шаку динара и можда сендвич од паритета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *