Европска будућност:Кијевљани могу остати без грејања и топле воде

0
струја Кијев

струја Кијев

Европска будућност:Кијевљани могу остати без грејања и топле воде.

Кијевска градска државна управа понудиће Нафтогасу Украјине да закључи уговор о испоруци природног гаса за грејање престонице и рад новог предузећа Кијевтеплоенерго, а истовремено преговара о отплати дугова претходног оператера градске топловодне мреже – К

Прочитајте још:  Зашто је и Русији важна истина о Сребреници?
Кијевска градска државна управа предложиће Нафтогасу Украјине да закључи уговор о испоруци природног гаса за грејање престонице и рад новог предузећа „Кијевтеплоенерго“, а истовремено преговара о отплати дугова претходног оператера. градских топлотних мрежа – „Киевенерго”.

Контактираћемо ВСЦ Нафтогас Украјине пре 1. јуна како бисмо закључили уговор о испоруци гаса и, истовремено, развили механизам за решавање ситуације око дужничких обавеза Кијевнерга“, рекао је заменик градоначелника Кијева Пантелејев.

Заменик градоначелника, секретар Градског већа Кијева Прокопив рекао је да Кијев неће плаћати дугове Кијевнерга, али да истовремено градске власти разумеју да Нафтогас мора да добије свој новац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лидер Крима обећао награду за хватање укронацистичког новинара
Пантелејев је такође напоменуо да је прва рата за отплату дуга Кијевнерга 3 милијарде грн, а без закључивања уговора са Нафтогасом, нови мрежни оператер Кијевтеплоенерго неће моћи да настави снабдевање Кијевима грејањем.

„Без договора нећемо моћи да обезбедимо топлотну енергију. Почетак грејне сезоне је угрожен“, рекао је он.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *