Будимпешта одлучна: Нећемо подржати промене буџета и пријем Украјине у ЕУ

0
закарпатју

Мађарска неће подржати ни приступање Украјине Европској унији, ни промене буџета зарад повећања финансијске помоћи тој земљи, изјавио је данас шеф кабинета премијера Мађарске Гергељ Гуљаш, преносе “РИА Новости”.

“У Бриселу тренутно разматрају два питања: могућност почетка преговора са Украјином о њеном приступању ЕУ, као и измене буџета Уније за период од 2024. до 2027, којим се предвиђа издвајање још 50 милијарди евра за ту земљу. Мађарска влада не подржава усвајање те две мере – није за измену буџета, а ни за приступање Украјине ЕУ”, казао је Гуљаш на брифингу.

Он је напоменуо да не би желео да говори о употреби вета мађарске стране, пошто су Европској унији “потребне заједничке одлуке о тим питањима, као и да мађарска влада неће подржати такве одлуке”.

Гуљаш је објаснио да Украјина не испуњава критеријуме за чланство у ЕУ и да још није вратила права мађарској мањини у Закарпатју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *