Ђурђевић се захвалила Захаровој на подршци: Односи Русије и Србије биће још јачи!

2

Милица Ђурђевић Стаменковски и Марија Захарова

Лидери Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић, одржали су на маргинама заседања ОЕБС-а у Скопљу састанак са високом функционерком Министарства спољних послова Русије, Маријом Захаровом.

Они су том приликом изразили захвалност Руској Федерацији због њене доследне подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије на КиМ. Председник Двери, Бошко Обрадовић, упознао је представницу руског министарства са одлуком самопроглашеног Куртијевог режима да Србима у покрајини забрани гласање на предстојећим парламентарним изборима у Србији. Он је позвао Русију да својим ауторитетом утиче на представнике међународних мисија на КиМ, пре свега УНМИК и ОЕБС, да испоштују Резолуцију 1244 и српском народу омогуће да гласају на Косову и Метохији.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председница Заветника нагласила је да је Русија најважнији стратешки савезник Србије у очувању КиМ и спречавању да лажна држава постане део међународног поретка. Ђурђевић је оценила потпуно неприхватљивим захтев амбасадора САД у Београду Кристофера Хила да Србија прекине сваку сарадњу са Русијом, оценивши да се ради и о директном покушају мешања у политику Републике Србије.

Казала је да Национално окупљање представља најчвршћу политичку гаранцију да после избора Србија неће примењивати француско-немачки план о признању тзв. Косова, неће уводити санкције Русији и неће наставити са политиком приближавања НАТО-у.

Обе стране су се сагласиле да је очување традиционално пријатељских српско-руских односа у стратешком интересу обе земље и истакли спремност да наставе са још интензивнијим политичким деловањем у том правцу.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Ђурђевић се захвалила Захаровој на подршци: Односи Русије и Србије биће још јачи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *