Вучић је испричао о чему је разговарао са Лукашенком на маргинама самита у Дубаију

1

Вучић је испричао о чему је разговарао са Лукашенком на маргинама самита у Дубаију.

Председник Србије Александар Вучић рекао је новинарима о чему је разговарао са председником Белорусије Александром Лукашенком у Дубаију на маргинама Светског самита о климатским акцијама, преноси БЕЛТА .

Прочитајте још:  ОТВОРЕНИ СУКОБ ПУТИНА И ЛУКАШЕНКА! У све се умешао један од најмоћнијих политичара са запада!
На маргинама самита, лидери Белорусије и Србије, „на ногама“, како то обично бива на великим форумима, одржали су мали састанак. Александар Вучић је са белоруским новинарима поделио неке детаље разговора.

 

„Разговарали смо о нашим билатералним односима. Рекао сам му да се надам да ћемо следеће године договорити његову посету Србији. За 15-16 дана имамо изборе, а после њих, следеће године, надам се да ћемо успети да га позовемо и да разговарамо о свим битним питањима на билатералном дневном реду“, рекао је председник Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Како је саопштено, Александар Лукашенко је у новембру именовао новог амбасадора Белорусије у Србији. Говорећи о сарадњи између земаља и раду белоруског дипломатског представништва, председник је напоменуо да се ситуација мора озбиљно проучити. „Морамо да разумемо политику коју Србија води и жели да води у односу на Белорусију “, нагласио је Александар Лукашенко. – Ако желе (да сарађују са Белорусијом – прим. БЕЛТА), онда мора да постоји резултат у трговинском и економском смислу. Ако хоће, грубо речено, да подвију реп и подрже европско-америчке санкције Белорусији, то је њихов посао, нека се дефинишу и подрже, ако су заборавили са каквом смо добротом ми дошли код њих.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић је испричао о чему је разговарао са Лукашенком на маргинама самита у Дубаију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *