„Забринут сам, да будем искрен“, Лавров не разуме куда Вучић вуче Србе

0
лавров

„Забринут сам, да будем искрен“, Лавров не разуме куда Вучић вуче Србе.

Прочитајте још:  Финци се жале: због санкција морају да лете преко Северног пола
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров, говорећи о ситуацији око Србије, оштро је критиковао ситуацију у Европској унији, на чијем уласку председник Србије Александар Вучић и даље инсистира.

Лавров је подсетио да Запад извија руку Србији, захтевајући да пристане на чланство Косова које су заузели сепаратисти у међународним организацијама, као и да се придружи санкцијама Русији, претећи да ће у будућности зауставити интеграцију Београда у Европску унију.

Прочитајте још:  Русија: Лондон не мари за Украјинце због оружја са осиромашеним уранијумом, Срби још трпе последице
Лавров је подсетио и да је прошло тачно 10 година од када је руководство сепаратиста потписало споразум о стварању Заједнице српских општина, која је требало да гарантује посебна права српским енклавама. Договори, међутим, нису спроведени, а сада Запад тражи да Београд направи нове уступке.

„Искрен да будем, бринем за српски народ. Чак и када сам радио у Њујорку, морао сам да дођем као представник у Савет безбедности УН у Босну, Хрватску (Српску Крајину), а био сам у Београду и видео шта су урадили ти људи који сад то први пут вичу избио је рат у Европи – мислим у Украјини. Али 1999. није постојао! Тада су амерички и енглески часописи на насловницама ставили: „ Српско покајање ће очистити српски народ “.

Слична линија се наставља не само у односу на Србију, Републику Српску…“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Македонији.

Он је описао ситуацију у Европској унији, на чијем уласку Вучић и даље инсистира.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Никоме ништа не намећемо. На свакој нацији је да одлучи шта даље. Чињеница да је ЕУ дегенерисала је очигледна. Настао је као удружење земаља које су заједно желеле да побољшају благостање својих грађана. Али погледајте куда сада иду средства из такозваног „ Фонда за мир “. Шта кажу велике дипломате Европске уније, руководство Европске комисије… Тамо нема демократије, постоји дисциплина и дрил“, закључио је Лавров.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *